30 / 04 / 2024

adi şirketlerin tapu işlemleri

adi şirketlerin tapu işlemleri

Gayrimenkullerin devir işlemleri şahıslar adına yapılabildiği gibi, tüzel kişiler olan şirketler adına da yapılabiliyor. Peki, şirketlerin tapu işlemleri 2015 nelerdir? Şirket tapu işlemleri için ne gerekir?

Tapu harcı düzenlemesi iptal edildi!

Taşınmaz alım satımlarında beyan edilen değer yerine devletin ve özel şirketlerin belirleyeceği ‘gerçek’ değer üzerinden tapu harcı ödenmesini öngören düzenleme iptal edildi. 

Tuzla Çamlıkent Sitesi'nin tapu sorunu çözüldü!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 18 senedir ruhsat ve tapu sorunu bulunan Çamlıkent Sitesi sakinlerinin de tapu sorununu çözdü. 

Şirketlerin tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

Tapu işlemlerinde artık ticaret sicilinde kayıtlı şirketlerden, yetki belgesi ve imza sirküsü talep edilmeyecek, belge elektronik olarak alınacak. ..

Şirketlerin tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Ticaret sicil müdürlükleri tarafından üretilen ve tapu işlemlerinde kullanılan yetki belgeleri artık merkezi kayıt sisteminden elektronik ortamlarda alınacak. 

Şirketlerin tapu işlemleri 2015!

Gayrimenkullerin devir işlemleri şahıslar adına yapılabildiği gibi, tüzel kişiler olan şirketler adına da yapılabiliyor. Peki, şirketlerin tapu işlemleri 2015 nelerdir? Şirket tapu işlemleri için ne gerekir?

Yabancı şirketlerin Türkiye'de taşınmaz mal edinmesi!

Yabancı şirketlerin Türkiye 'de taşınmaz mal edinmesi ile ilgili yasal düzenlemeler yabancı şirketlerin taşınmaz edinimine ilişkin yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, yabancı şirketlerin tapu işlemleri nelerdir?

Tuzla'da 5 yılda 30 bin ruhsat 9 bin 950 tapu verildi!

5 yılda 30.000 kooperatif dairesine iskan ve ruhsatını veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yedi Evler Mevkii sakinlerine de tapularını teslim ederek bugüne kadar 9950 tapu dağıtımı gerçekleştirdi.

2644 Sayılı Tapu Kanunu Yönetmeliği!

2644 Sayılı Tapu Kanununun 36 ncı maddesi kapsamındaki şirketlerin ve iştiraklerin taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edinimine ilişkin yönetmelik, 16 Ağustos 2012 Perşembe günü, 28386 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tapu kayıtları, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne aktarıldı!

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, tapu kayıtlarını dijital ortama aktardı. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi(TAKBİS) ile işlemler daha kolay olacak...

Osmanlı tapu arşivleri uluslararası bir toplantıya konu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın organizasyonuyla, 23 ülkeden 32 bilimadamı 21-23 Kasım tarihlerinde Osmanlı tapularını ve tapu arşivlerini konuşacak...

Erdoğan Bayraktar: Osmanlı tapu arşivleri kongrede tanıtılacak!

Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi öncesinde Arşiv Daire Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 6 Kasım'da kongre düzenliyor!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 6 Kasım'da Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi’yle ilgili öncü basın toplantısı düzenliyor...

104 yıllık 'Tapu Kadastro binası' kimin?

104 yıllık Tapu Kadastro binası için Vakıflar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediye ve Tapu Kadastro Derneği birbirine girdi. Binanın kime kalacağını mahkeme söyleyecek...

adi şirketlerin tapu işlemleri Haberi

adi şirketlerin tapu işlemleri

Şirketlerin tapu işlemleri 2015!

Gayrimenkullerin devir işlemleri şahıslar adına yapılabildiği gibi, tüzel kişiler olan şirketler adına da yapılabiliyor. Şirket adına yapılacak tapu devir işlemlerinde, şahıslardan farklı olarak ek belgeler isteniyor.


İlk olarak; Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi şirketlerin Ticaret Sicil Memurluğunca düzenlenmiş, taşınmaz mala ilişkin satışlarda yetkinin ve yetkililerin kimlik bilgilerinin açıkça yer aldığı yetki belgesi, ilgili sanayi ve ticaret odası müdürlüğünden tasdikli olarak alınıyor. İşlemin yapıldığı yıla ait olması gerekiyor.


Şirketlerin tapu işlemleri için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor;

- Şirket vergi levhası aslı ve örneği, son yönetim kurulu seçiminin bulunduğu sicil gazetesi örneği,

- Şirket yetkilisinin imza sirküleri,

- Şirket adına satışta bulunacak vekil ise düzenleme şeklinde yapılmış vekaletin aslı,

- Söz konusu gayrimenkul’ün ilgili belediyeden alınmış harca tabi rayiç değer ve vergi...