07 / 05 / 2024

adi yazılı satış sözleşmesi

adi yazılı satış sözleşmesi

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinin noter tarafından hazırlanması gerekiyor. Bu şekilde hazırlanmayan sözleşmeler geçersiz sayılıyor. Buna göre, adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi geçerli midir? İşte yanıtı...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile durumu düzeltebiliyorlar. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Şadi Yazıcı'dan İBB'ye kreş açıklaması: 88 tane parselinizin her birisine yapabilirsiniz!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB Meclisi’nde onaylanmayan ve bunun üzerine ‘İBB’nin kreş yapmasına engel’ başlıklı algı çalışmalarını yanıtladı. Şadi Yazıcı, İBB’ye “88 tane parselinizin her birisine yapabilirsiniz. Ruhsatı da verebilirsiniz donatı alanlarında" dedi.

Konyalım Proje Geliştirme Danışmanlık Yazılım Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Konyalım Proje Geliştirme Danışmanlık Yazılım Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Kartal'da 380 bin TL sermaye bedeli ile Talih Aksoy tarafından kuruldu.

3epolat İnşaat Yapı Ve Yazılım Limited Şirketi kuruldu!

3epolat İnşaat Yapı Ve Yazılım Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Polat, Ersin Polat, Esra Polat, Sadrettin Polat ve Ülker Polat ortaklığında kuruldu.

Şadi Yazıcı’dan Ekrem İmamoğlu'na Tuzla metrosu çağrısı!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kaynarca - Pendik - Tuzla Metro Hattı'yla ilgili olarak, "Metro’nun da sahile kadar uzatılmasını bekliyoruz" dedi.

Şadi Yazıcı’dan CHP’ye betonlaşma tepkisi!

Tuzla Belediye Meclisi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun öne sürdüğü, “Tuzla’yı betonlaştırıyorsunuz” eleştirilerine tepki gösterdi. 

İnşaat sektörünü kolaylaştıracak yazılım!

Bursa'da iş takibi süreçlerinin yönetilmesini sağlayan yazılım İmperium ile inşaat sektöründeki yönetim süreçlerinin tümü gerçek zamanlı olarak sisteme girilip, raporlanabiliyor.

İş yeri kiralarında kira sözleşmesine 'yazılı rıza' şartı!

İş yeri kiralarında kiracılık ilişkisi ve kira sözleşmesi artık kiraya verenin yazılı rızası ile devredilebilecek. Kiraya verenin rızasının yazılı olması, yeni bir koşul oldu.

Ella Yazılım Ve Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ella Yazılım Ve Kiralama Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Soysal tarafından kuruldu.

Saka Yazılım Bilişim İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saka Yazılım Bilişim İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nimet Saka tarafından kuruldu.

Mosty Grup Bilgi Teknolojisi Ve Yazılım Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!  

Mosty Grup Bilgi Teknolojisi Ve Yazılım Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 250 bin TL sermaye bedeli ile Mhd Alaa Al Jabban, Mhb Ghıth ve Selahattin Sasa ortaklığında kuruldu.

Nobel Otelcilik Turizm Restoran Yazılım Hizmetleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nobel Otelcilik Turizm Restoran Yazılım Hizmetleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdülkerim Çiftçi tarafından kuruldu.

Kredi borcu olan ev nasıl satılır?

Türkiye’de konut kredilerinin vadeleri 20 yıla kadar uzadığı için bu süre içinde evi satmak isteyenler ne yapacaklarını tam olarak bilmiyor. Peki, üzerinde bankanın ipoteği bulunan ev, nasıl satılır? Bunun birkaç yöntemi var...

adi yazılı satış sözleşmesi Haberi

adi yazılı satış sözleşmesi

Adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi nedir?

Gayrimenkul satış sözleşmesi, gayrimenkul satışlarında yapılan bir ön satış sözleşmesi niteliği taşıyor. Buna göre adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi nedir, nasıl olur diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Adi yazılı sözleşme

Sözleşmeler biçim yönünden, sözlü, adi yazılı veya resmi yazılı niteliğe sahip oluyor.Adi yazılı biçimde irade açıklamasının yazılı olması ve akının bu açıklamayı yapan kişi tarafından imzalanması gerekiyor.


Resmi yazılı biçimde ise irade açıklaması ise yasada belirtilen kişilerin önünde yazılı olarak yapılıp ve hem ilgili kişi hem de görevliler tarafından imzalanıyor. 


Örneğin noterce düzenlenen belgeler resmi yazılı biçime örnek sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Borçlar Kanunu’na göre alacağın devri, kefalet sözleşmesi ise adi yazılı biçimde oluyor. 


Adi yazılı gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinin noter tarafından hazırlanması yani; resmi yazılı bir şekilde...