07 / 05 / 2024

adıyaman esentepe bilim ve sanat merkezi ne zaman açılacak

adıyaman esentepe bilim ve sanat merkezi ne zaman açılacak

Adıyaman’da eğitim alanında yapılan atılımlarda önemli bir eksik daha gideriliyor. Vali Mahmut Demirtaş, Esentepe Mahallesi'nde üstün zekalı ve üstün yeteneğe sahip çocuklar için 16 dersikli Bilim Sanat Merkezi yapılacağını açıkladı....

Milli Emlak Adıyaman'da imarlı arsa satıyor! Satış fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Adıyaman ili Merkez ilçesi, Esentepe Mahallesi'nde yer alan imarlı arsa için satış için ihalesi gerçekleştiriyor. Merakla beklenen ihale 30 Haziran tarihinde saat 14:45'te yapılacak.

Adıyaman Esentepe'ye taziye evi inşa ediliyor!

Adıyaman Belediyesi Esentepe Mahallesi'nde modern taziye evinin inşaatına başladı. Bina, yklaşık 180 metrekarelik alan üzerinde bulunuyor.

Adıyaman’a Mermer İhtisas OSB kurulacak!

Fikri Işık, “Mermer yatakları bakımından potansiyeli zengin Adıyaman’da mermer İhtisas OSB kuracağız” dedi. Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Adıyaman ziyareti esnasında sanayicinin yüzünü güldürecek müjdeli haberi verdi.

Adıyaman Altınşehir Ve Esentepe Stadı'na yeni tribün yapıldı!

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Altınşehir Mansur Yardımcı ve Esentepe Statlarına 250’şer kişilik tribün yapıldı.

Adıyaman Esentepe'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Adıyaman Belediyesi ekipleri tarafından Esentepe, TOKİ yolunda yol genişletme çalışmaları başladı. Yenimahalle'de yapılan çalışmalarla Esentepe yolu genişletiliyor.

TOKİ Adıyaman Esentepe'de 160 konutun teslimleri başladı!

TOKİ Adıyaman Esentepe'de 160 konutun teslimleri başladı. Projede satışları gerçekleştirilen ve teslim işlemlerine başlanan konutlar Adıyaman Esentepe Gazeteciler Cemiyeti 'ne temin edildi.

TOKİ Adıyaman Esentepe Gazeteciler Cemiyeti Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Adıyaman Esentepe Gazeteciler Cemiyeti toplu konut projesi kapsamında hayata geçirilen 160 adet konutun teslim işlemleri bugün başlıyor. Teslimler yarın sona erecek.

Kentsel dönüşüm Adıyaman'ı dönüştürmeli!

Kentsel Dönüşüm vaatleri lafta kalmamalı. Adıyaman, çarpık kentleşme nedeniyle kent görünümünü bir türlü kazanamazken, birinci derece deprem kuşağında yer alması da, yerleşim yerlerinin güvenirliğinin sorgulanmasına neden oluyor.

Adıyaman OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi 2 Ekim'de!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Adıyaman OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı sorumluluğunda yapılacak olan Adıyaman OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi 2 Ekim'de ihale ediliyor...

Adıyaman Arıtma Tesisi için 5 milyonluk ödenek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Daire Başkanlığı toplantısına katılan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu Adıyaman Atık Su Arıtma Tesisi için 1.5 Milyon Euro yaklaşık 5 Milyon TL ek hibe alarak, proje için önemli bir kaynak sağladı.

Adıyaman Çat Barajı'ndaki yüzen adalar kıyıya vurdu!

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çat Barajı göletindeki "yüzen adalar" da kuraklıktan etkilendi. Belediye Başkanı Bulut: "Barajın su seviyesi düşünce rüzgarın etkisiyle adalar karaya oturuyor, sonra da çürüyor"dedi.

Adıyaman'da yangın çıktı!

Adıyaman'da, sarp kayalık bölgedeki ormanlık alanda akşam saatlerinde yangın çıktı. İtfaiye araçlarının ulaşamadığı bölgedeki yangını söndürmek için belediye hoparlörlerinden ve sosyal medyadan vatandaşlara çağrı yapıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yapımı devam eden okulları inceledi!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunmak üzere Besni ilçesini ziyaret etti. Demirtaş bağcılık uygulama alanını gezerek, yetiştirilen üzümün kalitesi ve çeşidi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

adıyaman esentepe bilim ve sanat merkezi ne zaman açılacak Haberi

adıyaman esentepe bilim ve sanat merkezi ne zaman açılacak


Adıyaman’da eğitim alanında yapılan atılımlarda önemli bir eksik daha gideriliyor. Vali Mahmut Demirtaş, Esentepe Mahallesi'nde üstün zekalı ve üstün yeteneğe sahip çocuklar için 16 dersikli Bilim Sanat Merkezi yapılacağını açıkladı. 


Merkez Esentepe Mahallesi'nde yapılacak 16 derslikli Bilim Sanat Merkezi'nin 6 bin metre karelik bir alana sahip olduğunu ve uygulanacak projenin ihalesinin yapılarak temelinin atıldığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu merkezde üstün zekalı ve üstün yeteneğe sahip çocuklar eğitim alacak. Adıyaman'da böyle üstün zekalı çocuklarımızın eğitim alacakları bir alan yoktu. Bu eksikliği de gideriyoruz. Temeli atılan bu merkezimizi 350 günde tamamlayarak 2014 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Bu okulumuzun bitirilmesi ile ilimizde yaklaşık 500 üstün zekalı çoğumuz burada eğitim ve öğrenimine devam edecektir. Üstün zekalı çocuklarımızın yeteneklerinin en iyi şekilde geliştirilmesi ve ülkemize...