02 / 05 / 2024

adıyaman Sahabe Safvan bin Muattal Türbesi

adıyaman Sahabe Safvan bin Muattal Türbesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman’da turizmi canlandırmak ve insanlığa sunmak için Adıyaman’daki tarihi ve turistik yerleri yakın markaja aldı. Adıyaman, 200’ün üzerindeki tarihi ve turistik yerleri ile ‘açık hava müzesi’ konumunda bulunuyor...

Adıyaman'da Safvan Bin Muattal Külliyesi inşa ediliyor!

Adıyaman'da inşa edilen Safvan Bin Muattal Külliyesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adıyaman Valisi  Mahmut Çuhadar, külliyenin çalışmalarını inceledi.

Adıyaman Sahabe Safvan Bin Muattal Camii ne zaman açılacak?

Adıyaman Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri'nin kabrinin bulunduğu alanda 5 bin kişinin ibadet edebileceği cami ve külliye inşaatı devam ediyor.

Adıyaman Sahabe Safvan Bin Muattal Camisi'nde son durum!

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Samsat ilçesindeki temasları kapsamında, Sahabe Safvan Bin Muattal Camisi Külliyesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Adıyaman Sahabe Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor!

Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen’le birlikte Adıyaman’da manevi bir atmosferin oluşmasına öncülük edecek Sahabe Caminde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, camii şerifin son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Adıyaman'daki Hz. Safvan Bin Muattal Külliye Projesi sürüyor!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın göreve başlamasının ardından projelendirilen ve sahabe Safvan Bin Muattal (ra) Külliye projesinde belirli bir aşamaya gelindi.

Adıyaman'da baraj manzaralı cami yapılıyor!

Adıyaman'da baraj manzaralı cami yapılıyor. Adıyaman'da Türkiye'de yeri kesin olarak bilinen iki sahabeden birisi olan Sahabe Saffan Bin Muttul'ın kabrinin bulunduğu alana baraj manzaralı cami yapılıyor.

Adıyaman OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi 2 Ekim'de!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Adıyaman OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı sorumluluğunda yapılacak olan Adıyaman OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi 2 Ekim'de ihale ediliyor...

Adıyaman Arıtma Tesisi için 5 milyonluk ödenek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Daire Başkanlığı toplantısına katılan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu Adıyaman Atık Su Arıtma Tesisi için 1.5 Milyon Euro yaklaşık 5 Milyon TL ek hibe alarak, proje için önemli bir kaynak sağladı.

Adıyaman Çat Barajı'ndaki yüzen adalar kıyıya vurdu!

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çat Barajı göletindeki "yüzen adalar" da kuraklıktan etkilendi. Belediye Başkanı Bulut: "Barajın su seviyesi düşünce rüzgarın etkisiyle adalar karaya oturuyor, sonra da çürüyor"dedi.

Adıyaman'da yangın çıktı!

Adıyaman'da, sarp kayalık bölgedeki ormanlık alanda akşam saatlerinde yangın çıktı. İtfaiye araçlarının ulaşamadığı bölgedeki yangını söndürmek için belediye hoparlörlerinden ve sosyal medyadan vatandaşlara çağrı yapıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yapımı devam eden okulları inceledi!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunmak üzere Besni ilçesini ziyaret etti. Demirtaş bağcılık uygulama alanını gezerek, yetiştirilen üzümün kalitesi ve çeşidi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Adıyaman'da ev yangını çıktı!

Adıyaman'da bir evde çıkan yangında 4 çocuk dumandan etkilendi.Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi Narlıkuyu Sitesi'nde Kadir Abul'a ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüdü.

Adıyaman Kalıta'da icradan 2 milyon 52 bin 40 TL'ye maden ocağı!

Adıyaman İli Kalıta İlçesinde yer alan 46.76 hetar alana sahip olan maden ocağı 18 Eylül 2014 tarihinde saat 11:00 ile 11:10 arasında ihaleye çıkıyor..

adıyaman Sahabe Safvan bin Muattal Türbesi Haberi

adıyaman Sahabe Safvan bin Muattal Türbesi


Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman’da turizmi canlandırmak ve insanlığa sunmak için Adıyaman’daki tarihi ve turistik yerleri yakın markaja aldı.


Sınırları içerisinde barındırdığı 200’ün üzerindeki tarihi ve turistik yerleri ile ‘açık hava müzesi’ konumunda olan Adıyaman’ın turizmine yeni bir yol haritası belirleniyor. Nemrut Dağı, Perre Antik Kent, Arsemia, Eski Kahta Kalesi, Atatürk Barajı, Gölbaşı Tabiat Gölleri, Eski Besni Ören Yeri, Yüzen Adacıklar, Sahabe Safvan bin Muattal Türbesi, Menzil gibi önemli tarihi ve turistik yerler Adıyaman içerisinde bulunuyor.


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, beraberinde Bakanlığın üst düzey yöneticileriyle Adıyaman’a gelerek, yerinde değerlendirmede bulundu.


Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, iki günlük Adıyaman temaslarında Nemrut Dağı’nın yeniden restorasyonu, Nemrut Dağı Hizmet Evi’nin hizmete açılması, Perre Antik Kent'in kamulaştırılması ve turizme açılması, Eski Kahta Kalesi'nin restorasyonunun...