02 / 05 / 2024

Adıyaman Sahabe Safvan Bin Muattal Camii ne zaman açılacak?

Adıyaman Sahabe Safvan Bin Muattal Camii ne zaman açılacak?

Adıyaman Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri'nin kabrinin bulunduğu alanda 5 bin kişinin ibadet edebileceği cami ve külliye inşaatı devam ediyor.



Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Sahabe Safvan Bin Muattal Cami ve Külliyesi inşaatında incelemelerde bulundu. Şantiye şefi Saffet Ergün cami hakkında Mütfü Öztürkçü'ye bilgiler verdi. 


Cami inşatında bu yıl daha iyi bir ilerleme olduğunu ifade eden Öztürkçü, yetkililerin gerekli çalışmaları hassasiyetle sürdürdüğünü vurguladı. 12 milyon TL'ye mal olacak olan cami ve külliyenin kaba inşaatı bitti. 


Kültür merkezi niteliğinde olacak olan inşaat alanında çalışmalar yapılıyor. Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, 12 milyon TL'ye mal olacak cami ve külliye için şuana kadar 5.5 milyon TL harcandığını belirterek, "Valilerimiz tarafından çeşitli kuruluşlardan ödenek temin edildi. Camimiz bittiğinde 5 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Caminin alt kısmında dükkanlar var, ayrıca bayanlara ve erkeklere ayrı 80'den fazla tuvalet ve lavabolar var. Kütüphane ve konferans salonu var. Burası aynı zamanda kültür merkezi olacak. Burası yalnız bundan ibadet değil, külliyedir. Ziyarete gelenler ve kurban kesmek isteyenler için kurban kesim yeri olacak. Çevre düzenlemesini Türkiye Diyanet Vakfı yaptıracak. Ayrıca camimizde şuanda mezarın bulunduğu yer birleştirilecek. Türbe yemden yapılacak ve buraya ziyarete gelenler inşallah hem ziyaret ve ibadetini yapacaklar." diye konuştu. 



Adıyaman Işık Gazetesi


Geri Dön