05 / 05 / 2024

Adnan menderes hakkında bilgi

Adnan menderes hakkında bilgi

1 Haziran 1957 tarihinde, Belediye Meclisi, Vali Gökay'ın başkanlığında haziran devresi çalışmalarına başlamış. İstanbul'un imarında büyük katkıları olan Adnan Menderes'in Fahri Belediye Başkanlığı ünvanının verilmesi alkışlarla kabul edilmiş.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

Adnan Menderes Müzesi’nin inşaatında sona gelindi!

Aydın’a değer katması planlanan Adnan Menderes Müzesi'nde inşaat çalışmalarında sona geldi. Müzenin Aydınlıların yeni yaşam alanı olması planlanıyor.

Adnan Menderes Havalimanı inşaatında inceleme yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan İzmir’de, Adnan Menderes Havalimanı’ndaki ilave apron çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Adapazarı Adnan Menderes Caddesi dönüşüyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlattığı cadde yenileme projeleri kapsamında Adnan Menderes Caddesi’nde dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Sakarya Adnan Menderes Caddesi yenileniyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlattığı cadde yenileme projeleri kapsamında Adnan Menderes Caddesi’nde dönüşüm devam ediyor. Arterin Bosna Caddesi Kavşağı ile Eski Terminal Kavşağı arasında kalan bölümü asfaltlanıyor.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Kavşağı'nda sona gelindi!

İZMİR'de Adnan Menderes Havalimanı Kavşağı, bayramdan önce açılacak. Özellikle yaz aylarında yoğunlaşan Gümüldür yol trafiğini rahatlatacak.

Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar MYO'ya ek bina yapıldı!

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde yapımı devam eden Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü ek binası Nisan ayında tamamlanarak öğrenci kabul etmeye başlayacak.

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi, törenle açıldı.Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Adana Adnan Menderes Bulvarı'nda dönüşüm başlıyor!

Adnan Menderes Bulvarı, yeni bir çehre kazanacak Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, Adana'yı çağdaş ve modern bir şehir haline getirme yolundaki adımları hızlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Bulvarı'na da yeni bir çehre kazandıracak.

Adnan Menderes Havalimanı'nda ilk güvenlik kontrol noktaları kaldırılıyor!

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre TAV’ın işlettiği, Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali, Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde 1 Temmuz’dan itibaren ilk güvenlik kontrol noktaları kaldırılacak.

1990 yılında Adnan Menderes'in anıtmezarı Vatan Caddesi'nde yapılacakmış!

1990 yılında Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın mezarları Yassıada'dan İstanbul'a nakledilecekmiş. İstanbul'da anıtmezar için Vatan Caddesi'nde, Karayolları'na ait 16 dönümlük alan uygun görülmüş.

1990 yılında Adnan Menderes'e Boğaziçi'nde anıt-mezar yapılması kararlaştırılmış!

1990 yılında, Anayasa'yı ihlal suçundan idam edilen Başvekil Adnan Menderes ve Hasan Polatkan ile Fatih Rüştü Zorlu'nun siyasi itibarlarının iadesinden sonra İstanbul'a nakledilecek mezarları için Boğaziçi'nde ''anıt-mezar'' yapılması kararlaştırılmış.

Adnan menderes hakkında bilgi Haberi

Adnan menderes hakkında bilgi

1 Haziran 1957 tarihinde, Belediye Meclisi Vali Fahrettin Gökay'ın başkanlığında haziran devresi çalışmalarına başlamış. İstanbul'un imarında büyük katkıları olan Adnan Menderes'in Fahri Belediye Başkanlığı ünvanının verilmesi alkışlarla kabul edilmiş.


Adnan Menderes İstanbul'un fahri Belediye Başkanı oldu.


Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında yapılan teklif alkışlarla kabul edildi.

  Belediye Meclisi dün sabah saat 10'dan itibaren Gökay'ın başkanlığında haziran devresi çalışmalarına başlamıştır.

  Gündemde bulunan bazı teklifler alakalı komisyonlara havale edildikten sonra üyeler tarafından sonra üyeler tarafından Riyaset Makamı'na verilen bir takririn görüşülmesine geçilmiştir. 

  Bu takrirde, İstanbul'un imar işlerinde görülen çalışmalardan dolayı Meclis'in şehir adına büyük bir memnunluk duyduğu belirtilmekte ve bu işte büyük emekleri geçen Başvekil Adnan Menderes'e İstanbul şehrinin Fahri Belediye Başkanlığı ünvanının verilmesi teklif edilmekte idi. Takrir alkışlarla kabul edilmiş, bundan sonra Belediye...