16 / 05 / 2024

Adnan Menderesin mezarı

Adnan Menderesin mezarı

1990 yılında, Anayasa'yı ihlal suçundan idam edilen Başvekil Adnan Menderes ve Hasan Polatkan ile Fatih Rüştü Zorlu'nun siyasi itibarlarının iadesinden sonra İstanbul'a nakledilecek mezarları için Boğaziçi'nde ''anıt-mezar'' yapılması kararlaştırılmış.

Berin Menderes'in evi restorasyon bekliyor!

İzmir'de, Evliyazade Hacı Mehmet Efendi’nin torunu, Türkiye'nin eski başbakanlarından Adnan Menderesin eşi, Berin Menderes'e ait olan ev dökülmeye başladı. Evin ahşap panjurları ve cumbası koptu.

1990 yılında Adnan Menderes'e Boğaziçi'nde anıt-mezar yapılması kararlaştırılmış!

1990 yılında, Anayasa'yı ihlal suçundan idam edilen Başvekil Adnan Menderes ve Hasan Polatkan ile Fatih Rüştü Zorlu'nun siyasi itibarlarının iadesinden sonra İstanbul'a nakledilecek mezarları için Boğaziçi'nde ''anıt-mezar'' yapılması kararlaştırılmış.

İstanbul'da rezidans fiyatına lüks mezar yeri!

Kalan sınırlı mezar yerleri kıymete bindi. Hak sahipleri ellerindeki yerleri devretmek için astronomik rakamlar istiyor. Hele söz konusu mezar yeri, merkezde deniz manzaralı veya ünlü bir kişinin mezarına komşuysa, fiyatlar daha da uçuyor..

Rezidans fiyatına lüks mezar yeri!

İstanbul’un en pahalı lokasyonları Karacaahmet, Aşiyan, Zincirlikuyu, Ortaköy, Pierre Loti gibi mezarlıklardaki 3-5 metrekarelik mezar yerleri. Zincirlikuyu mezarlığı'nda 2 adet deniz manzaralı mezar yeri 2 hafta önce 600 bin TL’ye satıldı...

İstanbul'da rezidans fiyatına lüks mezar yeri!

İstanbul’da en pahalı metrekare fiyatı, yeni yapılan yüksek katlı lüks rezidanslarda ya da tarihi Boğaz yalılarında değil! 3-5 metrekarelik mezar yerlerinin fiyatları astronomik rakamlara ulaştı.

Adnan Ötüken Kütüphanesi'nin çocuk kütüphanesi olması talep edildi!

Riskli alan ilan edilen Türkiye'nin en büyük halk kütüphanesi olan Adnan Ötüken Kütüphanesinin, arkasındaki 6 bina ile birlikte, çocuk kütüphanesi yapılması için tahsisi talep edildi...

1949 yılında Türk karikatürist Cemal Nadir'in mezarına kabir yaptırılması kararlaştırılmış!

1947 yılında vefat eden "Amcabey", "Efruz Bey", "Dalkavuk", tiplerinin yaratıcısı Cemal Nadir'in Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan mezarı Vali Lütfi Kırdar ve gazeteciler tarafından ziyaret edilmiş. Mezara kabir yapılması için de harekete geçilecekmiş.

Adnan Yaşar Görmez: Torbalı'ya dört üstgeçit daha inşa edilmeli!

İZBAN kapsamında Torbalı'da inşa edilen tek üstgeçit yetersiz kalıyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez yaptığı açıklamada, 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay'dan dört üstgeçit yapılmasını istedi.

Mimar Adnan Akıncı kızı Begüm Akıncı'yı evlendiriyor!

İstanbul üzerinde bir çok açıklama yapan Yüksek Mimar Adnan Akıncı kızını evlendiriyor. Begüm Akıncı ile Kaan Duman'ın nikahı 22 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 15:40'ta Üsküdar Evlendirme Dairesi'nde kıyılacak.

Gürsel Turizm'in acı günü! Hasan Adnan Birant vefat etti!

Gürsel Turizm, Gürsel International, İzmit seyahat, Mobisis, Movitek, UTS Şirketlerinin Onursal Başkanı ve Turizm Taşımacıları Derneği üyesi Nam-ı diğer Menderes,Hasan Adnan Birant vefat etti.

Burdur Çeltikçi'de Khamosorion tipi mezarın bulunduğu alan sit alanı ilan edildi!

Burdur Çeltikçi'de Çeltikçi-Bağsaray Karayolu üzerinde, biri ikili olmak üzere üç adet Khamosorion tipi mezarın bulunduğu alanın I. Derece, antik döneme ait seramik parçalarının yer aldığı bölümde ise, III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi...

Adnan Menderes Parkı çay bahçesi yıllık 6 bin TL'den kiraya çıkıyor!

Susurluk Belediyesi, Adnan Menderes Parkı çay bahçesini 3 yıllığına yıllık 6 bin TL'lik bedelle kiraya çıkarıyor. İhalesi 30 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00'te yapılacak.

Çin'de dev antik mezar ortaya çıkarıldı!

Çin'de dev antik mezar ortaya çıkarıldı. Şaanşi eyaletinde bir üniversite kampüsünde gün yüzüne çıkarılan mezarın Çin'in ilk imparatoru Çin Şı Huang'ın büyükannesine ait olduğu öne sürüldü.

Adnan Menderesin mezarı Haberi

Adnan Menderesin mezarı



Boğaziçi'nde üç ayrı yer belirlendi


Menderes'e anıt mezar


27 Mayıs 1960 İhtilali'nde ''Anayasa''yı ihlal suçundan'' idama mahkum edilen Adnan Menderes ve aynı kaderi paylaşan Hasan Polatkan ile Fatih Rüştü Zorlu'nun siyasi itibarlarının iadesinden sonra İstanbul'a nakledilecek mezarları için Boğaziçi'nde ''anıt-mezar'' yapılması kararlaştırıldı.




Menderes'e anıt mezar


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   ADNAN Menderes ile aynı kaderi paylaşan iki bakan arkadaşı Hasan Polatkan ve Fatih Rüştü Zorlu'ya İstanbul'da anıt mezar yapılıyor. Anıt mezarlar için proje yarışması açılacağı da bildirildi.

   27 Mayıs 1960...