18 / 05 / 2024

adnan süyen camii nerede

adnan süyen camii nerede

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi Merhum Başkanı Adnan Süyen'in adının verildiği cami, Kırım'ın İslamterek (Kirovskoye) bölgesi Küleç Meçit (Novopokrovka) köyünde ibadete açıldı.

Arex Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Arex Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 20 milyon TL sermaye bedeli ile Adnan Süphanoğlu, Ziya Türek ve Zahit Ulus ortaklığında kuruldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alım ilanına çıktı. İlanlara son başvuru tarihi 27 Şubat 2023 olarak açıklandı.

32 yıl aradan sonra zirve geldi! 1990 yılından sonra bir ilk yaşanıyor! Dolar yen karşısında şaha kalktı

32 yıl aradan sonra, Japon yeni, dolar karşısında hızla değer kaybetmeye başladı. Dolar/yen paritesi 150 psikolojik sınırını aşarak 150,1 ile Ağustos 1990'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Dolar karşısında ne Euro, ne Sterlin, ne Yen, ne Altın tutunabiliyor. İşte nedeni!

Euro, Sterlin ve Yen hatta altın da dolar karşısında önemli ölçüde değer kaybetti. Yüksek getiri peşindeki küresel sermaye Amerika'ya yöneldi. Avrupa'nın, İngiltere'nin ve Japonya'nın durumu pek de iç açıcı değil.

Sinan Genim: Süleymaniye Camii ve çevresindeki yerleşim alanına mimari düzenleme şart!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında Süleymaniye ve çevresi için mimari düzenlemelerin yapılmasına ilişkin önerilerini kaleme aldı.

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, tarihi Süleymaniye Camii'nin çevresindeki yurt binası inşaatına ilişkin tepkilerin gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı ve geri adım attı.

İBB'den Süleymaniye'deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

Süleymaniye camii'nin yakın çevresinde yapım aşamasında olan yurt binasının İBB onay vermeden inşaatına başlanması gerekçesiyle kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvuruda bulunuldu.

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan bina projesinin iptali için harekete geçti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Süleymaniye Camii'nin önüne yapılan binayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Projeyi iptal etmeleri için kurula gidiyoruz" dedi.

Adbil Gayrimenkul Alım Satım Ve Danışmanlık Hizmeti Limited Şirketi kuruldu!

Adbil Gayrimenkul Alım Satım Ve Danışmanlık Hizmeti Limited Şirketi Beşiktaş’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Süngü ve Bilgin Çifci tarafından kuruldu.

Propoınt Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Propoınt Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Süvari, George Tounousian ve Saher Abdülkadiroğlu ortaklığında kuruldu.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Levent Camii'nin temeli atılıyor!

Mimar Sinan'ın "kalfalık eseri" olarak tanımladığı Süleymaniye Camii'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı.

adnan süyen camii nerede Haberi

adnan süyen camii nerede

Kırım’ın doğusundaki İslamterek (Kirovskoye) bölgesi Küleç Meçit (Novopokrovka) köyünde Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi tarafından yaptırılan caminin büyük bölümünün inşaası tamamlanarak 28 Temmuz 2014 tarihinde kılınan bayram namazı ile birlikte ibadete açıldı.


Ocak ayında hayatını kaybeden Bursa Şubesi Başkanı Adnan Süyen’in girişimleri ve şubenin maddi desteğiyle Küleç Meçit köyünde yaptırılan caminin temeli, 11 Aralık 2013’de törenle atılmıştı. Temel atma töreni, de merhum Adnan Süyen’in ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubar’ın katılımıyla gerçekleştirilmişti. Kırım Müftülüğü, aldığı kararla, 5 Ocak 2014’te kalp krizinden 59 yaşında vefat eden Adnan Süyen’in adını verdi.

80-100 kişi kapasiteli Adnan Süyen Camii’nin, bu yıl Kurban bayramında kapılarını ibadete açması planlanmakla birlikte, hızlı bir çalışma ile Ramazan bayramına yetiştirilmiş oldu.

Kırım Derneği Bursa Şubesi Başkanı...