02 / 05 / 2024

Adrasan ağaç

Adrasan ağaç

ANTALYA'da 125 hektar orman alanının kül olduğu Adrasan'da, facebook üzerinden 'Adrasan için bir ağaç da sen dik' adıyla bir araya gelen Adrasan gönüllüleri, yangının travmasını arkada bırakmak için tatil beldesinde şenlik düzenledi.

Antalya Adrasan’a imar planı müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adrasan'a imar planı müjdesi verdi.

Antalya Adrasan'a imar müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turistik Adrasan Mahallesi'ne ilişkin yeni imar planını onay için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiklerini açıkladı.

Menderes Türel'den Adrasan'a imar ve balıkçı barınağı müjdesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adrasan 2’nci Turizm Şenliği’ne katılarak, turizm sezonunun startını verdi. Kumluca’ya 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Türel, Adrasan’a imar planı ve balıkçı barınağı müjdesi verdi.

Adrasan'da ağaç kampanyası kapsamında şenlik yapıldı!

ANTALYA'da 125 hektar orman alanının kül olduğu Adrasan'da, facebook üzerinden 'Adrasan için bir ağaç da sen dik' adıyla bir araya gelen Adrasan gönüllüleri, yangının travmasını arkada bırakmak için tatil beldesinde şenlik düzenledi.

'Adrasan için bir ağaç da sen dik' kampanyası başlatıldı!

Adrasan'da, facebook üzerinden "Adrasan için bir ağaç da sen dik" adıyla kampanya başlatıldı. Kampanya çerçevesinde hafta sonu Adrasan'da şenlik düzenleyen gönüllüler, bağışlanan 8 bin fidanı sonbaharda dikecek.

Adrasan’a yangın durdurucu ağaçlar dikilecek!

Adrasan’a Harnup, fıstık çamı, servi ve incir gibi yangını durdurucu özelliğe sahip meyveli ürünler orman çevresine dikilirken, ormanda oluşabilecek yangının yerleşim yerleri ya da zirai alanlara yayılması engellenecek...

Adrasan'a ilk fidan sonbaharda dikilecek!

Antalya Adrasan'a ilk fidan sonbaharda dikilecek. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Adrasan'daki yangında zarar gören orman alanının bir metrekaresinin dahi başka amaçlar ile kullandırılmayacağını belirtti.

Adrasan'da yanan alanlar imara açılmayacak!

Sebahattin Öztürk, yanan alanların imara açılacağı iddialarına, "Yanan yerlerde yeni tesis, böyle bir şey olması söz konusu değil. Bunu kesin bir dille söylüyorum. Böyle bir şey olamaz. Orman arazisinde ne beton, ne ahşap hiçbir şey olamaz" dedi.

Sebahattin Öztürk: Adrasan'da yanan alanlar imara açılmayacak!

Antalya'da, 125 hektar ormanın kül olduğu Adrasan'da incelemelerde bulunan Vali Sebahattin Öztürk, yanan alanların imara açılacağı iddialarına, "Yanan yerlerde yeni tesis, böyle bir şey olması söz konusu değil" dedi.

Orman Müdürlüğü: Adrasan'ın imara açılması kesinlikle mümkün değil!

Orman Genel Müdürlüğü "Yanan orman alanlarının tarla yapılması, imara ve yerleşime açılması gerek Anayasamızda yer alan hükümler gerekse 6831 sayılı Orman Kanunu ilgili maddeleri gereğince mümkün değildir" dendi.

ATSO‘nun binası satışa çıkacak

Önümüzdeki aylarda yeni hizmet binasına taşınmaya hazırlanan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), mevcut hizmet binasını kapalı teklif alma açık artırma usulüyle satışa çıkaracak.

My World`ün 4. etabı gelecek hafta satışa çıkıyor!

Ağaoğlu, My World'un 4. etabında satışa sunduğu yeni projesi Starland'i, bugüne dek geliştirilmiş en iddialı 'finansman modeli' ile birlikte sunarak bir 'ilk'e imza atıyor.

Başbakan açıkladı! Merkez Bankası Ataşehir`e taşınıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin bir yıllık Eylem Planı'nı açıkladığı toplantıda, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusuna noktayı koydu.

Adrasan ağaç Haberi

Adrasan ağaç

Turizmci Onur Yaman ve reklamcı Özlem Yıldırım, 28 Haziranda Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da çıkan ve 125 hektar orman alanının kül olduğu yangın sonrası sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden 'Adrasan için bir ağaç da sen dik' adlı grup kurdu. 


Adrasan'da yanan orman alanlarının imara açılacağı iddiaları, grubun büyümesine neden oldu. Adrasan ı yeni bir imar uygulamasından ancak yeniden ağaç dikerek kurtaracağına inanan binlerce kişi, aslında bir kampanya çağrısı olan 'Adrasan için bir ağaç da sen dik' sayfasının parçası oldu. Kısa sürede sayfanın takipçi sayısı 18 bine ulaştı. 


Facebook üzerinden biraraya gelen Adrasan gönüllüleri, ilk etkinliğini pazar günü gerçekleştirdi. Facebook grubunun adıyla düzenlenen etkinlik sabah saatlerinde başladı ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma...