29 / 04 / 2024

Adrasan'da yanan alanlar imara açılmayacak!

Adrasan'da yanan alanlar imara açılmayacak!

Sebahattin Öztürk, yanan alanların imara açılacağı iddialarına, "Yanan yerlerde yeni tesis, böyle bir şey olması söz konusu değil. Bunu kesin bir dille söylüyorum. Böyle bir şey olamaz. Orman arazisinde ne beton, ne ahşap hiçbir şey olamaz" dedi.



Antalya'da, 125 hektar ormanın kül olduğu Adrasan'da incelemelerde bulunan Vali Sebahattin Öztürk, yanan alanların imara açılacağı iddialarına, "Yanan yerlerde yeni tesis, böyle bir şey olması söz konusu değil. Bunu kesin bir dille söylüyorum. Böyle bir şey olamaz. Orman arazisinde ne beton, ne ahşap hiçbir şey olamaz" diye karşılık verdi. 


BÖLGE RİSK ALANI 


Burada açıklamalarda bulunan Vali Sebahattin Öztürk, yangının çok büyük bir alanda etkili olduğunu söyledi. 

Öztürk, "Daha beter olma ihtimali vardı. Milli Park'a sıçramamış" dedi. Yangında 4 otel ve pansiyon tipi turizm tesisinin büyük zarar gördüğünü aktaran Vali Öztürk, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. Bölgenin orman yangınları açısından risk alanı olduğunu belirten Vali Öztürk, şöyle konuştu:"Burada yangın bundan sonra da çıkabilir. Bunu hızlı önlemenin yolarını arıyoruz. Bu kadar yoğun nüfusun olduğu yerlerde riskleri sıfırlamak mümkün olmuyor. Yangına piknikçilerin neden olduğunu tahmin ediyoruz. Yerin müsait oluşu buna işaret ediyor. Fakat başka sebepler de olabilir. Elimizde bu konuyu yüzde yüz doğrulayacak bilgi yok."


Antalya Hilal


Geri Dön