27 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Yanan alanları imara açmıyoruz!

Veysel Eroğlu: Yanan alanları imara açmıyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Yanan alanları asla imara açmıyoruz. Başka maksatla kullanılmasına müsaade etmiyoruz ve bir yıl içinde ağaçlandırma mecburiyeti var" dedi




Fethiye'de AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa ile esnaf ziyaretlerinde bulunan Eroğlu, vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada bölgedeki orman yangınlarının son durumu hakkında gazetecilere bilgi veren Eroğlu, yangının çıkmasıyla ekiplerin bölgeye gönderildiğini belirtti.


Sabah saatlerinden itibaren 9 helikopterin havadan çalışmalara katılmasıyla tüm güçleri ile yangını söndürmeye yüklendiklerini vurgulayan Eroğlu, "Dalaman ilçesinde çıkan yangın kontrol altına alındı. Kasıt ihtimaliyle ilgili peşinen bir şey söylemek mümkün değil. Yangın elektrik nakil hatlarından da çıkmış olabilir. Sebebi araştırıliyor" dedi. 


Türkiye'nin yangına müdahale ekiplerinin çok kuvvetli olduğunu anlatan Eroğlu, 50'ye yakın hava unsuru, bin 100'den fazla ise kara ekibinin bulunduğunu dile getirdi. 


Orman ekiplerinin göğsünü yangında siper ettiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:


"Örneğin Dalaman'da yangına zamanında ve yeterince müdahale edilmeseydi yakınlardaki yerleşim yerleri de yanabilirdi. Allah'a şükür ucuz atlattık. Dün Türkiye genelinde 23 yangın çıktı, tüm ülkeyi kontrol eden bir sitemimiz var. Yangın Harekat Merkezi ve ben odamdan kontrol ediyorum. Hangi güçlerin nereye yönlendirileceğine üst seviyede karar veriyoruz."


Dünya genelinde yaz aylarında yangınlar çıktığına dikkati çeken Eroğlu, yangına karşı bir proje geliştirdiklerini, dayanıklı türleri yol kenarlarına ve belirlenen adacıklara dikildiğini ifade etti. Eroğlu, bu projenin oldukça başarılı olduğunu ve dünyada yankı bulduğunu bildirdi. 


Orman teşkilatına teşekkür eden Eroğlu, bayramda kendisi ve genel müdür de dahil hiç kimsenin tatil yapmadığını söyledi. Yanan alanların başka hiçbir maksatla devredilemeyeceğini kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:


"Bu bir kanundur. İddiası olan varsa buyursun söylesin. Yanan alanları asla imara açmıyoruz. Başka maksatla kullanılmasına müsaade etmiyoruz ve bir yıl içinde ağaçlandırma mecburiyeti var. Son yangında zarar gören alanlar da bir yıl içinde ağaçlandırılacak."  


Yürüyerek geldiği AK Parti ilçe binasında partililer tarafından karşılanan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Muğla ve Fethiye'ye yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi. Burada Bakana süpriz yapan partililer, doğum günü pastası kesti.


Bakan Eroğlu, daha sonra basın mensuplarıyla helikoptere binerek bakanlığının yatırımları, yanan ve ağaçlandırılan alanları havadan inceledi. 


Muğla'da dün çıkan üç yangında Dalaman ilçesinde yaklaşık 300 hektar, Seydikemer ilçesinin Ören köyünde 70 hektar ve Fethiye'nin Çırpı mevkisinde küçük bir orman alanı zarar görmüştü. 


AA


Geri Dön