28 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Askeri alanlar ağaçlandırılacak!

Veysel Eroğlu: Askeri alanlar ağaçlandırılacak!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 1. Su Konseyi Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, askeri alanların ağaçlandırılması hakkında bilgi verdi. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Askeri alanların yeşil alana dönüştürülme çalışmalarına ilişkin soru üzerine Bakan Eroğlu, "Askeri alanların zaten orman olanları var, orman olarak tekrar teslim edilecek. Ama diğer alanları zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ilan etti, bunları büyük ölçüde yeşil alan olarak kazandıracağız. Ama daha önce ormanlık alanlardan askeri tesis olarak verilen alanlar var. Tekrar alınacak ağaçlandırılarak. Hazineye yani Milli Emlak’a kayıtlı olanlar da büyük ölçüde yeşil alan olarak hazırlanacak diye tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Önümüzdeki yıl Melen'in devreye girmesiyle bırakın 2018'i, 2071 yılına kadar İstanbul'un su problemini olmayacak şekilde çözdük." dedi.

 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 1. Su Konseyi Toplantısı'nda bakan Eroğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeşil alan çalışmalarına ilişkin konuşan Eroğlu şu ana kadar sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın İstanbul'da diktiği ağaç miktarının 21 milyonu aştığını açıkladı. 


Eroğlu, Kanunu Sultan Süleyman Parkı'nı hazırladıklarını anlattı. Ayrıca bahar aylarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu parkın açılışı hakkında bilgi verdi. 


Elmalı Barajı'nın yakınında Ümraniye, Beykoz, Üsküdar hudutları arasında 7 kapılı, 7 bahçeli, Belgrad Ormanı gibi şehir ormanı yapacaklarını söyleyen Eroğlu, bu alana özellikle çok sayıda park da yapılacağını duyurdu. 

 

3. Köprü yolu üzerindeki ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarına değinen Eroğlu "Kesilen ağaçların en az 5 katı kadar fidan dikeceğiz, ağaçlandıracağız. Yani ağaçlandırma devam ediyor." ifadelerini kullandı.

 

İstanbullulara da fidan dağıttıklarını anımsatan Eroğlu, "İstanbullulara erguvan, ıhlamur, çınar fidanı dağıtıyoruz. Nisan ayından önce İstanbul’da 10 biner adet fidanı 10 ilçede bizzat kendim dağıttım. Hatta okul bahçelerine fidan dikerek çiçek gibi yaptık. İstanbul’da ağaçlandırmaya önem veriyoruz, İstanbul çok önemli, inşallah daha da bu ağaçlandırma çalışmaları artan hızla devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu. 

 


Geri Dön