29 / 04 / 2024

400 baraj ve göletin çevresi 2017'ye kadar ağaçlandırılacak!

400 baraj ve göletin çevresi 2017'ye kadar ağaçlandırılacak!

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çalışmaları yurt genelinde devam ediyor. 400 baraj ve göletin çevresi 2017'ye kadar ağaçlandırılacak...



ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çalışmaları yurt genelinde devam ediyor. 2013-2017 yıllarım kapsayan Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çerçevesinde toplam 400 baraj ve gölette çalışma gerçekleştirilecek. Orman Genel Müdürlüğü söz konusu plan kapsamında Kahramanmaraş Menzelet Baraj Havzası çevresinde 2013 yılında 4 bin 850 dekar alanda çalışma yaptı, 85 bin adet kızılçam fidanını toprakla buluşturdu. 


Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı ile atıl durumda bulunan baraj kenarlarının ağaçlandırılması sağlanarak, su kalitesi ve miktarının artırılması hedeflendi. Ayrıca mevcut erozyon önlenerek barajların ekonomik ömrü uzatılacak. Bakanlık, Kahramanmaraş Menzelet Baraj Havzası çevresinde yapılan çalışmalarla erozyon neticesi oluşan toprak dolmasının önüne geçmeyi, barajın ömrü uzatmayı, barajdaki suyun kalite ve miktarım artırmayı amaçladı.Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı ve çalışma yapılan yerlere yeni rekreasyon ve turizm alanları kazandırılırken, yaban hayatı için de yeni barınma alanları oluşturuluyor. 


Ağaçlandırma çalışmalarında gelir getirici türler kullanılmasına önem verilerek yöre halkının ekonomisine katkı sağlanması da düşünüldü. Plan çerçevesinde 2017 yılına kadar 400 baraj ve göletin göl aynası çevresindeki havza koruma alanlarının ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanması planlandı.



Ankara İl Gazetesi 


Geri Dön