28 / 04 / 2024

Atatürk Barajı'nın çevresi ağaçlandırılıyor!

Atatürk Barajı'nın çevresi ağaçlandırılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı' nca Atatürk Baraj Gölü' ne kıyısı bulunan arazilerin ağaçlandırılması projesi kapsamında Adıyaman Valiliği tarafından 4 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu....



Atatürk Barajı kıyısındaki Akpınar ve Bebek köyleri arasında bulunan arazide gerçekleşen fidan dikimiyle Atatürk Barajı çevresi hem yeşillenecek hem de köylüler ağaçlardan gelir elde edecek. Fidan dikim töreninde konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, başlatılan ağaçlandırma projesiyle hem Atatürk Barajı çevresinin yeşilleneceğini hem de bölgede yaşayan vatandaşların bu ağaçlardan gelir elde edeceğini söyledi.


Atatürk Barajı'nın Adıyaman il sınırları içerisindeki sahil kıyı uzunluğunun bin 60 kilometre olduğunu kaydeden Demirtaş, "Kıyı şeridindeki bütün köylerimizde aplikasyon ve teraslama çalışmaları devam ediyor. Yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında bölgedeki insanlarımızın yararlanabileceği gibi bölgenin şartlarına uygun, ekonomik katkı sağlayacak, daha kısa sürede ürün verecek fidan türlerine ağırlık verilecek." dedi.


Toprakla buluşturulan fidanların bakımının 3 yıl boyunca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılacağını ifade eden Demirtaş, "Bu yörede yaşayan vatandaşlarımızın da dikilen fidanlara gözü gibi sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum, çünkü bu fidanların yetişmesiyle birlikte köylerde vatandaşlarımız için istihdam alanı oluşacak ve insanlarımız için ciddi anlamda ekonomik katkı sağlanacak. Bu çalışmaların yapıldığı köylerimizde her haneye kura çekimiyle fidanlar teslim edilecek ve ailelerimizin bu ağaçlardan gelir elde etmesi sağlanacaktır. Ağaçlardan elde edilecek antep fıstığı, badem ve fıstık çamı meyvelerinin köylüler kendileri satacak ve gelir kendilerinin olacaktır. Bu çalışmayla birlikte bir taraftan köylerden kentlere yapılan göç son bulacak, bir taraftan da çocuklarımıza ve torunlarımıza güzel bir miras bırakarak daha yaşanılır bir Adıyaman ortaya koymuş olacağız." diye konuştu. 


Kıyı şeridine düşük gelir getiren ürünler yerine gelir düzeyi daha yüksek ürünler yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Demirtaş, çalışmalar kapsamında Adıyaman'daki baraj kıyısına toplam 500 bin meyve fidanı dikeceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Vali Demirtaş ve katılımcılar alanda bulunan fidanları dikti. 


Fidan dikimine Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, diğer kurum müdürleri ve köylüler katıldı.


Cihan



Geri Dön