27 / 04 / 2024

Ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle tuzağa düşürülüyor! Görüşmeden önce kapora soranlardan uzak durun!

Ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle tuzağa düşürülüyor! Görüşmeden önce kapora soranlardan uzak durun!

İnternet üzerinden verilen ''sahibinden kiralık'' ilanları ile uygun fiyata ev kiralamak isteyen üniversite öğrencileri tek tek tuzağa düşürülüyor. Görüşme öncesi kapora atmalarını isteyen dolandırıcılar ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle uzağa düşüyor...



Türkiyede konut kirizi her geçen gün büyürken dolandırıcılar yeni yöntemle vatandaşları kandırmaya devam ediyor. Dolandırılar şimdi de gözlerini üniveriste öğrencilerine dikti. 

EV KİRALAMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE TUZAK!

Dolandırıcılar internet üzerinden verdikleri 'sahibinden kiralık' ilanları ile uygun fiyata kiralık ev bulmaya çalışan üniversite öğrencilerinden sözleşme yaptıktan sonra 20 bin lira depozito ücreti istedi parayı veren öğrenciler anahtarı teslim alamadı. Vatandaşı dikkatli olmaları için uyaran İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Aşa, bu dönemin dolandırıcılar için çok uygun olduğundan bahsetti.

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala, farklı şehirlerden gelen üniversite öğrencilerinin ev arayışları devam ediyor.  Antalya'da yaşayan 20 yaşındaki Faati İlir Llapashtica, Büyükçekmece'de bulunan üniversitesi için Beylikdüzü'nden ev tutmak istedi. İnternet siteleri üzerinden ev arayışına devam eden genç, kendine uygun gördüğü 7 bin 500 lira kirası bulunan 1+1 evi tutmaya karar verdi.

Bunun için ilan sahibiyle iletişime geçen Llapashtica, ilan sahibiyle buluşup evi gezdi. İçinde kiracısı bulunan evi gören Llapashtica, kendisini ev sahibi olarak gösteren kişiyle sözleşme imzaladı.

24 Ağustos'ta imzaladığı sözleşme için anahtar teslimini 10 Eylül olarak görüşen üniversite öğrencisi, teslim tarihi geldiğinde kimseye ulaşamadı.

Anahtarı teslim almadan 20 bin lira depozito yatıran üniversite öğrencisi elinde sözleşmesi ve 20 bin lirasından olarak evsiz kaldı. Suç duyurusunda da bulunan Llapashtica, bir an önce parasını geri almak istiyor.

Ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle tuzağa düşürülüyor! Görüşmeden önce kapora soranlardan uzak durun!

GÖRÜŞME ÖNCESİ KAPORA İSTEYENLERDEN UZAK DURUN!

Ev arayışında olan Özlem Yel de, site üzerinden ev aradıını belirterek başından geçen bir olayı anlattı.  ''Bugün bir dolandırıcılık yaşayacaktım ki, ramak kala döndüm.

Sahibinden diyerek ilan koymuş bir kişi, ben de evi çok beğendiğimi söyledim. Ama o kişi iki üç kişinin daha beğendiğini, kaparo atın ben direkt ilandan kaldırayım dedi. Israrla kaparo istediği için güvenmedim. Dolandırılacağımı anladığım için de iptal ettim" dedi.

Ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle tuzağa düşürülüyor! Görüşmeden önce kapora soranlardan uzak durun!

DOLANDIRICILIK OLAYININ EN GÜZEL ZAMANI!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa şu anda dolandırıcılık olayının en güzel zamanı olduğunu söyleyerek uygulanması ve insanları kandırması kolay olan bir dönemde olunduğundan bahsetti.

Bir çok kişinin ev aradığını, hatta İstanbul'a gelmeden Anadolu'dan internet sitelerine bakıp, ilana bakıp, telefonla görüşüp havale çıkan, para gönderen, evi dahi görmeden insanlar olduğunu belirten Aşa, ''Bunun için yıllardan beri ikaz ediyoruz. Mutlaka evi gidip bizzat çıplak gözle görmeden, mal sahibi olup olmadığına kanaat getirmeden ve yahut emlakçı ise gerçek bir emlakçı olup olmadığını araştırmadan, kimseye ne ödeme yapın ne imza atın.'2 diyerek ev kiralamak isteyenleri uyardı.

Kira anlaşmazlıklarında flaş gelişme: Emlak danışmanları da yetkili olacak!

Yüksek kiralardan kaçan vatandaşlar bu illere göç ediyor! İşte kira fiyatlarının düşük olduğu iller!


 


Geri Dön