14 / 05 / 2024

adıyaman kahta atatürk barajı ağaçlandırma

adıyaman kahta atatürk barajı ağaçlandırma

Orman ve Su İşleri Bakanlığı' nca Atatürk Baraj Gölü' ne kıyısı bulunan arazilerin ağaçlandırılması projesi kapsamında Adıyaman Valiliği tarafından 4 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu....

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

1936 yılında Diyarbakır'da yer alan ve Atatürk'ün kaldığı iki köşk olan, Semanoğlu ve Pamuk Köşkleri belediye tarafından tamir edilmiş.

Adıyaman’da deprem konutlarının inşası bitmek üzere

Adıyaman'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutların yapımı devam ediyor. TOKİ'nin özenle ve detaylı çalıştığı Örenli Mahallesi'nde yapımı tamamlanan iki yüz kırk konut Cumhuriyet’in 100. yılında hak sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ Adıyaman projesinin fiyatları ne kadar? Adıyaman Kahta TOKİ fiyat listesi Eylül 2022!

TOKİ Adıyaman projesinin fiyatları ne kadar sorusunun yanıtı ve Adıyaman Kahta TOKİ fiyat listesi Eylül 2022 merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte detaylar...

TOKİ Adıyaman Kahta kura sonucu 23 Eylül 2022! Kahta TOKİ kazananlar listesi 2022!

TOKİ Adıyaman Kahta kura sonucu 23 Eylül 2022 ve Kahta TOKİ kazananlar listesi 2022 haberimizde yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları...

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Adıyaman'da tarla sınırı kavgası: 1 ölü!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde iki aile arasında tarla sınırı nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti.

TOKİ Adıyaman Kahta 157 konut ihalesi bugün!

Adıyaman İli Kahta İlçesi Çobanlı Mahallesi 157 adet konut , 1 Adet Büfe İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E_İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Adıyaman 157 konut ihalesi yarın!

Adıyaman İli Kahta İlçesi Çobanlı Mahallesi 157 adet konut , 1 Adet Büfe İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E_İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Adıyaman'da tartıştıkları inşaat sahibi tarafından silahla vurulan işçiler yaralandı!

Adıyaman Kahta'da çıkan kavgada inşaat sahibi tarafından tabancayla vurulan iki işçi yaralandı.

TOKİ'den Adıyaman Kahta'ya 157 yeni konut!

Adıyaman İli Kahta İlçesi Çobanlı Mahallesi 157 adet konut , 1 Adet Büfe İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E_İhale) ihalesi 8 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Adıyaman'a 4 yeni okul! İhalesi yarın!

Adıyaman İli Çelikhan İlçesi Cami Mahallesi 12 Derslikli Pınarbaşı İlk-Ortaokulu, Bistikhan Mahallesi 8 Derslikli Yunus Emre Ortaokulu ve Kahta İlçesi Bölükyayla Mahallesi 12 Derslikli Bölükyayla İlkokulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Adıyaman'a 3 yeni okul müjdesi!

Adıyaman İli Çelikhan İlçesi Cami Mahallesi 12 Derslikli Pınarbaşı İlk-Ortaokulu, Bistikhan Mahallesi 8 Derslikli Yunus Emre Ortaokulu ve Kahta İlçesi Bölükyayla Mahallesi 12 Derslikli Bölükyayla İlkokulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 16 Aralık'ta yapılacak.

Adıyaman Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu TBMM'de!

Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu çalışmalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

adıyaman kahta atatürk barajı ağaçlandırma Haberi

adıyaman kahta atatürk barajı ağaçlandırma

Atatürk Barajı kıyısındaki Akpınar ve Bebek köyleri arasında bulunan arazide gerçekleşen fidan dikimiyle Atatürk Barajı çevresi hem yeşillenecek hem de köylüler ağaçlardan gelir elde edecek. Fidan dikim töreninde konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, başlatılan ağaçlandırma projesiyle hem Atatürk Barajı çevresinin yeşilleneceğini hem de bölgede yaşayan vatandaşların bu ağaçlardan gelir elde edeceğini söyledi.


Atatürk Barajı'nın Adıyaman il sınırları içerisindeki sahil kıyı uzunluğunun bin 60 kilometre olduğunu kaydeden Demirtaş, "Kıyı şeridindeki bütün köylerimizde aplikasyon ve teraslama çalışmaları devam ediyor. Yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında bölgedeki insanlarımızın yararlanabileceği gibi bölgenin şartlarına uygun, ekonomik katkı sağlayacak, daha kısa sürede ürün verecek fidan türlerine ağırlık verilecek." dedi.


Toprakla buluşturulan fidanların bakımının 3 yıl boyunca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılacağını ifade eden Demirtaş, "Bu yörede yaşayan vatandaşlarımızın da dikilen...