04 / 05 / 2024

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

1936 yılında Diyarbakır'da yer alan ve Atatürk'ün kaldığı iki köşk olan, Semanoğlu ve Pamuk Köşkleri belediye tarafından tamir edilmiş.



1936 yılında Atatürk'ün kaldığı iki kıymetli köşk tamir edilmiş. Diyarbakır'da yer alan Semanoğlu ve Pamuk Köşkleri belediye tarafından satın alınarak, Atatürk'e  layık bir şekle sokmak için tamir edilecekmiş.

Söz konusu haber 3 Ocak 1936 yılında 'Kıymetli 2 köşk'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1936 da Atatürk ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

Kıymetli 2 köşk

Diyarbakır (Akşam) -Burada Semanoğlu ve Pamuk köşkleri adında iki köşk vardır. Atatürk vakti ile Diyarbakır'da kolordu kumandanı iken bu köşklerde oturmuş olduğundan tarihi bir kıymeti haizdir.

Bu kıymete binaendir ki belediye bu iki köşkü satın almış ve bazı yıkık yerlerini heyeti asliyesini bozmadan tamir ettirmeğe ve yollarını yaptırmağa ve Atatürkün yüksek şereflerine lâyık bir şekle sokmağa başlamıştır.

Atatürk'ün büyük hatıralarını taşıyan köşklerin tamir şeklini görmek üzere birinci genel müfettiş Abidin Özmen, vali Faiz Ergun, baş mühendis Cemil, belediye reisi Şeref Uluğ, belediye mimarı Lütfi otomobillerle köşk- lere gitmişler ve lâzım gelen emirleri vermişlerdir.

Çok güzel ve şirin bir yerde, bir tepenin yamacında ağaçlarla muhat olan bu yerler, yazın âdeta cennete dönmektedir. Hele havuzları da tamir edilip de sular şarıl şarıl akmağa başlayınca emsali bulunmaz bir sayfiye yeri olacaklardır.

1936 yılında ruhsatsız yapılar için soruşturma başlatılmış!

1929 yılında Yeşilköy'de 3 bin 545 liraya satılık ev! 

Geri Dön