28 / 04 / 2024

Adıyaman’da deprem konutlarının inşası bitmek üzere

Adıyaman’da deprem konutlarının inşası bitmek üzere

Adıyaman'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutların yapımı devam ediyor. TOKİ'nin özenle ve detaylı çalıştığı Örenli Mahallesi'nde yapımı tamamlanan iki yüz kırk konut Cumhuriyet’in 100. yılında hak sahiplerine teslim edilecek.



6 Şubat'ta yaşanan asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin açtığı yaralar halen daha sarılmaya çalışılıyor. Bölgede depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar, Cumhuriyet’in 100'üncü yıl dönümünde sahiplerini buluyor. Adıyaman'da deprem konutlarının yapmı son sürat kesmeden devam ediyor, inşa edilen kalıcı konutların teslimi içinse sayılı günler kaldı. Öndere bölgesinde ilk etabı biten iki yüz kırk konut 29 Ekim 2023 tarihinde hak sahiplerine teslim edilecek. 3+1 ve seksen beş metrekare olarak inşa edilen üç bin otuz dört konutun ilk bölümünün dokuz ay gibi bir sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi isteniliyor.

cnnturk.com'da yer alan habere göre;  çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada, “Toplamda üç yüz konuta yakın olacak şekilde yıl sonunda teslimat yapılacak. Haziran itibariyle de üç bin. 29 Ekim’de iki yüz kırk konutun bir sıkıntı olmazsa teslimatı yapılacak.” denildi.

ADIYAMAN DEPREM KONUTLARI NEREYE YAPILIYOR

Her biri zemin +4 veya zemin +3 kat olarak ayarlanan bloklarda bulunan daireler bürüt yüz beş metrekare olarak yapılıyor. Adıyaman'ın kuzeyinde yer alan Karadağ olarak bilinen İndere mevkiinde toplam ise yirmi beş bin kalıcı konut yer alıyor. Zemin + 4 kat olarak planlanan konutların yapımına devam ediliyor.

Adıyaman’da deprem konutlarının inşası bitmek üzere

ADIYAMAN KAÇINCI DERECE DEPREM BÖLGESİ?

Deprem bölgeleri haritası incelendiğinde Depremin merkez üstü II. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu büyüklükte bir depremin hasara ve can kaybına neden olması beklenmemektedir.

ADIYAMAN'DA DEPREM OLMA İHTİMALİ VAR MI?

Adıyaman Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Zorlu, Bizim çalışmamıza göre, Doğu Anadolu fay hattı üzerindeki kentte önümüzdeki altı yıl içerisinde beşden büyük bir depremin olma olasılığı yüzde 90'nın üzerinde dedi.

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular 'e-Devlet' üzerinden yapılacak. Vatandaşlar, Çağrı Merkezi ALO 181'den Yerinde Dönüşüm projesiyle ilgili bilgi alabilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yerinde Dönüşüm projesiyle deprem bölgesinde yaralar daha hızlı sarılıyor.

Adıyaman'daki 650 deprem konutu Ekim ayı sonunda teslim edilecek!

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!


Geri Dön