28 / 04 / 2024

Adıyaman'da orman sınırlarındaki yerlerin OSB'ye dahil edilmesi TBMM'de!

Adıyaman'da orman sınırlarındaki yerlerin OSB'ye dahil edilmesi TBMM'de!

Adıyaman'da orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin OSB'ye dahil edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'da orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin OSB'ye dahil edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''13/07/2020 tarihli ve 2757 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla; Adıyaman ili sınırları içerisinde yer alan, üzerinde yerleşim yerleri bulunan, bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüşmesi mümkün olmayan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir. İlgili kararın ekinde bu yerlere ilişkin kroki ve koordinatlar da yayınlanmıştır'' diye konuştu.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1. 13/07/2020 tarihli ve 2757 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen ve orman sınırları dışına çıkartılan alanların Adıyaman Organize Sanayi Bölgesine dâhil edilmesiyle ilgili bakanlığınıza yapılmış bir başvuru var mıdır? 
2. Orman sınırları dışına çıkartılan alanların Adıyaman Organize Sanayi Bölgesine dâhil edilmesiyle ilgili bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? 
3. Bu alanların Adıyaman OSB'ye dâhil edilmesi için bakanlığınız nezdinde veya ilgili 
diğer bakanlıklarla ortak bir çalışma yürütecek misiniz? 


Geri Dön