28 / 04 / 2024

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.



Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenmiş olan Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların enkaz kaldırma çalışmalarının sona ermesiyle ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yüklenici firmalar çevrede güvenlik önlemleri alarak iş makinalarıyla bir taraftan binaları yıkarken toz taşınımının önlenmesi amacıyla da aralıklarla sulama yapıyor.

Paylaşılan detaylara göre, Adıyaman'da 8 bini il merkezinde olmak üzere toplam 20 bin 200 ağır hasarlı yapının 3'te 1'inden fazlası yıkıldı, çıkan hafriyat da belirlenmiş olan noktalara taşınarak temizleniyor.

Vali Osman Varol ağır hasarlı yapıların yıkım çalışmaları konusunda Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada yoğun çaba sarf ettiklerine değinerek, kentte özellikle ilk etapta enkazların kaldırıldığını acil yıkılacak olan binaların yıkıldığını şu anda da ağır hasarlı olan yapıların yıkım sürecinin devam ettiğini söyledi.

Adıyaman da ağır hasarlı yapıların yüzde 36 sı yıkıldı!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yoğun ve önemli bir olduğunu ve oransal olarak yüzde 36'yı bulduklarını söyleyen Vali Osman Varol, hızlı bir şekilde bunu bitirmek için de çaba sarf ettiklerini söyledi. 

Yaptığı açıklamada söz konusu yıkım çalışmalarında vatandaşların rahatsız olmamaları için özen gösterildiğini dile getiren Vali Osman, yerinde ayrıştırmaya izin vermeden, mümkün olduğu kadar sulama yaparak vatandaşı en az rahatsız edip süreci en hızlı bitirecek şekilde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.


"Süreç daha hızlı ilerleyecek"

Yaptığı açıklamada şehirde toplam 20 bin 200 kadar ağır hasarlı bina olduğuna değinen Vali Osman Varol, hem merkezde hem ilçelerde sürecin devam ettiğine değinerek, ilk etapta çok katlı, yıkımı daha zor olan yapıların yıkıldığını bu nedenle de bundan sonrasında daha küçük yapılar kalacağından sürecin çok daha hızlı bir şekilde ilerleyebileceğini söyledi. 

Osman Varol ayrıca birkaç ay içinde de bunu tamamen bitirip vatandaşlarımızı ve şehrimizi rahatlatmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

TOKİ sudan ucuza ev satacak! Başvurular 3 gün sonra başlıyor! Kaçırmayın!

İstanbul’un dönüşümü için 10 kritik öneriyi sektörün uzmanları tek tek sıraladı!


Geri Dön