27 / 04 / 2024

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ ilinde ağır hasarlı binaların yaklaşık olarak yüzde 65'inin yıkımı yapıldı.



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin etkilediği Elazığ'da Valilik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile ilgili kurumların koordinasyonunda yürütülen yıkım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre asrın felaketi şeklinde nitelendirilen söz konusu depremlerden sonra boşaltılmış olan ağır hasarlı binaların yıkımı için tedbir amacıyla çevresindeki yapılarda yaşayanlar da tahliye ediliyor, daha sonra uzman ise ekiplerin gözetimi ve güvenlik önlemleriyle iş makineleri çalışmalar yapıyor.

10 BİN 694 AĞIR HASARLI YAPIDAN 6 BİN 800 TANESİ YIKILDI

Söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, Anadolu Ajansı muhabirine, ağır hasarlı yapıları hızlı bir biçimde yıkarak, enkazı kaldırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden sonra ilk olarak acil olan 102 binanın yıkıldığına değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan "Şu an itibarıyla toplamda ağır hasarlı 10 bin 694 binadan 6 bin 800'ünü yıkıp enkazlarını da kaldırdık. Bu da şehir genelindeki yıkımların yaklaşık olarak yüzde 65'lik kısmına tekabül ediyor. Şehir merkezinde de bu rakam yaklaşık olarak yüzde 72'lerde. İnşallah kısa zamanda bütün yıkımları gerçekleştirip enkazlarını da kaldıracağız. Depremin bırakmış olduğu bütün izleri kentimizden silmeye çalışacağız." diye konuştu.

Elazığ da ağır hasarlı yapıların yüzde 65 i yıkıldı!

Açıklamasında söz konusu yıkım çalışmaları esnasında vatandaşların rahatsız olmaması için de özen gösterildiğine değinen Önalan, yıkımların kontrollü olarak gerçekleştirildini dile getirdi.

Fatih Önalan "Yıkılacak yapıların yanındaki ve çevresindeki binaların da boşaltılması sağlanıyor. İnsan sağlığı ve çevre açısından da yoğun güvenlik tedbirleri alınıyor. İnşallah kısa zamanda söz konusu bu yıkımları tamamlayacağız ve yaşanan bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız. İnsanlarımızı yeni evler inşa ederek güvenli ve huzurlu evlerine kısa zamanda kavuşturacağız." dedi.

Açıklamasında süreci hızlandırmak amacıyla gayret gösterdiklerine değinen Fatih Önalan, kent merkezindeki çok katlı binalar yıkıldıktan sonra kırsalda da hızlı biçimde yıkımları tamamlayacaklarına değindi.

Yine aktarılan bilgilere göre Elazığ'da, 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve tedbiren boşaltılmış olan bir bina, Elbistan'daki 7,6 büyüklüğündeki depremden sonra çökmüştü. Yaşanan depremden sonra şehirde gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarında ağır hasarlı 10 bin 694 yapı tespit edildi.


Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları teslime hazır!

TOKİ Rize projesi için geri sayım başladı! Bu ilçeye 143 konutluk yeni proje müjdesi!

4,5'lik depremden sonra uzmanlardan kan donduran uyarı geldi: Büyük felekate hazır olun!


Geri Dön