27 / 04 / 2024

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları teslime hazır!

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları teslime hazır!

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı 17 blok ve 399 dairenin yer aldığı site teslime hazır...



"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin yıkıma sebep olduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre geçtiğimiz mart ayında temelleri atılmış olan, Değirmencik Mahallesi'ndeki deprem konutlarının yapım çalışmaları tamamlandı.

Paylaşılan bilgilere göre 12 Nisan 2023 tarihinde örnek dairesi tamamlanmış olan söz konusu proje kapsamında 17 blokun iç ve dış işlemleri de tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre konutlarda pencere, kapı, mutfak ve tuvalet ürünlerini takan ekipler, bina içlerinde de  asansörden merpen korkuluklarına kadar tüm işlemleri kullanıma hazırladı.

Yine aktarılan bilgilere göre yüzde 30'luk bölümünü yeşil alanın oluşturduğu söz konusu sitede, spor aletleri, fitness salonu, basketbol sahası,  yürüyüş yolları, çocuk oyun parkı gibi alanların da yapım çalışmaları tamamlandı.

Gaziantep İslahiye deki deprem konutları teslime hazır!

Yine verilen detaylara göre söz konusu site içerisinde yer alan yeşil alanda da ilçenin toprak yapısına uygun yetişebilecek ağaçlar dikildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzmanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Ekrem Kabataş, Anadolu Ajansı muhabirine, Mart'ta temeli atılmış olan blokların tamamlandığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada konutların vatandaşlara teslime hazır olduğuna değinen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzmanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Ekrem Kabataş şöyle konuştu: "Söz konusu projenin yüzde 30'luk kısmı yeşil alandan oluşuyor. İçinde çocuk oyun alanları, fitness salonu, koşu parkı, yürüyüş yolu bulunan güzel bir sosyal proje olarak öne çıkıyor. Şu an artık projede her şey tamamlandı ve güvenle oturulabilecek durumda. Asansörlerin de yeşil etiketleri alındı. Projedeki mutfak mobilyaları takıldı, seramik ve parke imalatları da tamamlandı. Konutların içlerinde bir ailenin ihtiyacını giderecek her şey bulunuyor ve her yer en iyi malzemelerle donatıldı."


YEŞİL ALANA BÜYÜK ÖNEM VERİLDİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzmanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Ekrem Kabataş yaptığı açıklamada söz konusu proje kapsamında vatandaşların rahat edebileceği her şeyin düşünüldüğünü dile getirdi.

Açıklamasında blokların 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlardan oluştuğunu dile getiren Ekrem Kabataş, şöyle konuştu: "Söz konusu projemizde yeşil alanlara büyük önem verildi. Yeşilin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkaran bir proje oldu. Söz konusu alana bu bölgeye özgü ağaçlar da dikildi. Özellikle söz konusu bu bölgenin toprağı kullanıldı. Burası tam bir site olarak tasarlandı. Ağaçlar için kullanmış olduğumuz toprak da bu bölgeye ait. Ayrıca bölgede yetişen ağaçlar da burada kullanılmaya çalışıldı. Her şey vatandaşlarımız için hazır duruma getirildi."

Elazığ deprem konutlarının hak sahipliği 15 Kasım'da kesinleşecek!

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

TOKİ  Ankara  Sincan kentsel dönüşüm projesinde son durum! 


Geri Dön