28 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat yaptığı açıklamada Türkiye genelinde çok ciddi denetimlere başladığını dile getirerek emlak sektörünün kabuk değiştirdiğini söyledi.



Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED), Mersin Emlakçılar Odası ve Toros Üniversitesi iş birliğinde yapılan MYK Seviye-5 Sorumlu Emlak Danışmanlığı eğitimine katılım sağlayan toplamda 38 kursiyer, Toros Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende sertifikalarını aldı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, emlakçılık mesleğini yapmaya hak kazanmış olan kursiyerlerin üniversite mezunu olanlar için 6 ay, lise mezunu olanlar için de 1 sene staj şartından sonra sigorta bildirgeleriyle Ticaret Bakanlığı’na müracaat ederek mesleğe adım atabileceklerini dile getirdi.

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ KABUK DEĞİŞTİRİYOR

Dünya gazetesinden Müjde Demir'in haberine göre emlakçılık sektörünün kabuk değiştirdiğine değinen Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, yetkilendirme sözleşmesi olmadan internet portallarına ve sosyal medyaya ilan girişi artık yasaklandığını dile getirerek ayrıca Ticaret Bakanlığı 600 adet yapay zeka robotunu denetimlerde ve ilanları kontrolde kullanarak Türkiye genelinde çok ciddi denetimlere başladığını kaydetti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yabancılarla ilgili bir diğer gelişmeye de değinen Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, “Yurt dışından özellikle de Rusya ve Ukrayna'dan gelen yabancıların ülkemizde ikamet edebilmeleri için önceden 75 bin dolara gayrimenkul almaları gerekirken hükümet bu rakamı 200 bin dolara yükseltti. Söz konusu bu durum, yabancıların Türkiye'de, Mersin'de ve diğer şehirlerde mülk sahibi olmasını oldukça zorlaştırdı. Yabancıların yatırım yapmasının önünde bir engel olan artışların yabancılara iş veya inşaat yapan müteahhitlerin de zor duruma düşmelerine neden oldu. Haliyle de yabancılara gerçekleştirilen gayrimenkul satışları yavaşlayınca sektörümüz biraz daha sıkıntıya girecek” dedi.


Yurt dışından ev alacaklara flaş uyarı: Bunlara dikkat edin, mağdur olmayın!

Alanya’ya ilk gayrimenkul yatırım fonu Fenercioğlu’ndan!

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!


Geri Dön