28 / 04 / 2024

Elazığ deprem konutlarının hak sahipliği 15 Kasım'da kesinleşecek!

Elazığ deprem konutlarının hak sahipliği 15 Kasım'da kesinleşecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da incelemeler yapan Elazığ Valisi Ömer Toraman konutların son durumu hakkında bilgi aldı.



Elazığ Valisi Ömer Toraman, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen şehirde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşaat çalışmalarına başlanan konutlarla ilgili incelemeler yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre şehir merkezinde deprem konutları şantiye alanlarında incelemeler gerçekleştiren Elazığ Valisi Ömer Toraman, çalışmalarda gelinen aşamaya ilişkin olarak yetkililerden de bilgi aldı.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, gazetecilere yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihindeki depremlerden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde, konutları ağır hasarlı depremzedelerin konut ihtiyacının karşılanması için hızlı bir biçimde deprem konutlarının ihalelerinin yapılarak, inşasına başlandığını kaydetti.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre diğer bir taraftan hasar tespit çalışmaları da gerçekleştirildiğini itiraz süreçlerinin tamamlanmasından sonra ağır hasarlı binaların yıkımına başlandığını kaydeden Elazığ Valisi Ömer Toraman, "Elazığ'da toplamda 10 bin 679 konut ağır hasarlıydı. Bugüne kadar yaklaşık olarak 7 bin konutun yıkımını yaptık Kalan binaların da kısa zamanda yıkımını yapacağız" diye konuştu.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, inşa edilen deprem konutları için hak sahipliği müracaatlarının kabul edildiğini ve 15 günlük itiraz sürecinden sonra bu itirazların incelendiğini dile getirerek yürütülen çalışmalar neticesinde hak sahipliklerinin 15 Kasım 2023 tarihi itibarıyla kesinleştirileceğini dile getirdi.

Elazığ deprem konutlarının hak sahipliği 15 Kasım da kesinleşecek!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla deprem konutlarının imalatına hızla başlandığına değinen Elazığ Valisi Ömer Toraman şunları dile getirdi: "Bu çerçevede Elazığ merkezde toplamda 3 etapta ihaleler gerçekleştirildi. Elazığ genelinde 2023 depremi için toplamda 2 bin 457 konutun imalatı sürüyor. Ayrıca merkezde 3 şantiyede toplam 1887 konutun imalatı devam ediyor. Buralardaki binaların kaba inşaatları hemen hemen tamamlandı, fiziki gerçekleşmeleri yaklaşık olarak yüzde 60'a yakın seviyelerde. Hem Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hem müteahhit firmalar gayret gösteriyorlar. Sene sonuna kadar toplamda 1887 konuttan 1174'ünü inşallah tamamlamış olacağız ve vatandaşlarımıza dağıtımını yapacağız."

Ayrıca Elazığ Valisi Ömer Toraman, ilçelerden Palu'da 428, Ağın'da 142 konutun yapım çalışmaları için ihalelerin tamamlandığını ve inşaat işlemlerinin sürdüğünü dile getirerek, şehir genelinde yapımı devam eden deprem konutlarının büyük ölçüde depremin sene dönümünde hak sahiplerine teslim edilmesi için gayret gösterildiğini dile getirdi.

Açıklamasında şantiyeleri gezdiklerini, ekiplerin vardiyalı çalışarak, çaba gösterdiğini dile getiren Elazığ Valisi Ömer Toraman, bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, "İnşallah 2020 yılındaki depremde olduğu gibi 2023 depreminden sonra da hak sahibi vatandaşlara depreme dayanıklı, güvenli ve sağlam evleri teslim etmiş olacağız." dedi.

Kemer Country sitesindeki 94 kişi bakanlığa icra takibi başlattı!

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika deprem açıklaması! Beklenen Marmara depremi geliyor mu?


Geri Dön