27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika deprem açıklaması! Beklenen Marmara depremi geliyor mu?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika deprem açıklaması! Beklenen Marmara depremi geliyor mu?

AFAD, dün gece saat 23:05 sıralarında, Erdek açıklarında  4,1 büyüklüğündeki deprem meydana geldiğini duyurdu. Kentte herhangi bir olumsuz bir durum olmazken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika deprem açıklaması geldi. 



AFAD dün saat 23.05 sıralarında Erdek açıklanarında meydana gelen depremin şiddetini 4.1 olarak açıkladı. Deprem yerin 4.33 kilometre derinliğinde gerçekleşirken çevre illerden de hissedildi. Meydana gelen deprem milyonlarca kişiyi korkuturken vatandaşlar ''Beklenen Marmara depremi geliyor mu?'' sorusu ile karşı karşıya kalarak endişelenmeye başladı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan X hesabından meydana gelen depemi değerlendirerek,  Marmara depremi ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dan son dakika deprem açıklaması! Beklenen Marmara depremi geliyor mu?

BEKLENEN MARMARA DEPREMİ GELİYOR MU?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabından dün gece meydana gelen depremle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya X hesabından şu açıklamayı yaptı: '' K45D Bayramiç-Çan(Etili Kırığı),Çan-Biga(Çan Kırığı), Biga-Avşa(Avşa Kırığı) uzantısında, 07 Kasım 2023 23.05’de M4,5 büyüklüğündeki deprem,Avşa ile Paşalimanı adalarının ortasında 8 km odak derinliğindedir.Yerel bir depremdir.Beklenen Kuzey Marmara Depremiyle bir ilgisi yoktur.'' dedi.

BALIKESİR VALİSİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI!

Dün gece 23:05'te meydana gelen depremin hemen ardından Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu açıklama yaptı. Vali Ustaoğlu Erdek açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi. Vali Ustaoğlu, aynı zamanda ekiplerin saha çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dan son dakika deprem açıklaması! Beklenen Marmara depremi geliyor mu?

7.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Cumartesi günü sosyal medya hesabından Van depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Övgün depremin, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa olmak üzere 10 ilde can ve mal kaybına yol açtığını belirterek Van'da 7.3 büyüklüğünde deprem beklediğini açıkladı. 

Ercan'ın twitterdan yaptığı paylaşımda şu iafadeleri kullanmıştı: '' Van'da 2035 ile 2050 arasında 5,5 ile 7,3 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem beklenebilir" ifadelerini kullandı. 

Deprem bilimci Naci Görür açıkladı: Marmara'da olan 4,5 büyüklüğündeki deprem, beklenen İstanbul depremini tetikler mi?

Son Dakika! Marmara Denizi'nde korkutan deprem! AFAD duyurdu: İstanbul'da hissedildi

Geri Dön