29 / 04 / 2024

Adıyaman'daki 650 deprem konutu Ekim ayı sonunda teslim edilecek!

Adıyaman'daki 650 deprem konutu Ekim ayı sonunda teslim edilecek!

Adıyaman Valisi Osman Varol yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman'daki 650 deprem konutunun Ekim ayı sonunda sahiplerine teslim edileceğini söyledi.



Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman'daki deprem konutları ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin yıkımlara neden olduğu Adıyaman'da inşa edilen 650 kalıcı deprem konutunun 1-1,5 ay içerisinde sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen Adıyaman'da kalıcı deprem konutlarının inşası hız kesmeden devam ediyor.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Adıyaman'da kalıcı konut ve köy evleri olacak şekilde toplamda 57 bin 391 evin yapılması planlanıyor.

Paylaşılan bilgilere göre, bu kapsamda da şehir merkezindeki Örenli bölgesinde 3 bin 34, İndere'de de toplamda 16 bin 433 konutun inşası hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, söz konusu konutlar zemin artı 4 kat olacak şekilde yapılıyor.

Adıyaman daki 650 deprem konutu Ekim ayı sonunda teslim edilecek!

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Adıyaman Valisi Osman Varol, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada kalıcı konutların inşa çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğünü dile getirdi.

Açıklamasında Adıyaman'da kırsal ve şehir merkezlerindeki toplu konutlar şeklinde toplam olarak 37 bin 924 konutun ihalesinin gerçekleştirildiğine değinen Adıyaman Valisi Osman Varol bunlarla ilgili çalışmaların devamı ettiğini kaydetti.

Adıyaman Valisi Osman Varol konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada özellikle şehir merkezimizde İndere bölgesinde 16 bin 433 konutun inşaatının, ayrıca yine Örenli denilen bölgede de 159 bloktan meydana gelen toplamda 3 bin 34 konutun inşaatının hız kesmeden sürdüğünü kaydetti.

İnşallah ilk teslimi gerçekleştirecekleri bölgenin Örenli bölgesi olacağını kaydeden Adıyaman Valisi Osman Varol, Ekim ayı sonu, kasım ayı başı gibi toplamda 650 civarı konutun teslimlerini gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir'den, arsa, dükkan ve 2+1, 3+1, 4+1 konut satışı!

Borsa İstanbul'dan kota duyurusu: Altın ithalatında üye bazında kota getirildi!

81 ildeki kiracılar için tek tek ödeniyor! En yüksek kira yardımı hangi illerde? Kiracılar hemen bu rakamlara bakın!

 


Geri Dön