28 / 04 / 2024

Şanlıurfa'daki deprem konutları 6 ay sonra teslim edilecek!

Şanlıurfa'daki deprem konutları 6 ay sonra teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan kalıcı afet konutları 6 ay sonra teslim edilecek.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan kalıcı afet konutlarının inşası sürüyor.

Verilen detaylara göre, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 şehirde konutları yıkılan veya ağır hasar alanların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar sürüyor.

Şanlıurfa daki deprem konutları 6 ay sonra teslim edilecek!

Paylaşılan detaylara göre bu kapsamda, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde depremden etkilenenler için Çoğan Mahallesi'nde inşaatına başlanan 26 bloklu 534 konutun inşaatı da hız kesmeden devam ediyor.

Zemin artı 4 kat yapılan konutlar 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olacak.

Konutların Yapım Müdürü Mehmet Tunç, Anadolu Ajansı muhabirine, depremlerin kendilerini derinden üzdüğünü dile getirerek, inşasının faaliyetinin hızlı bir şekilde yürütüldüğünü dile getirdi.


Geri Dön