29 / 04 / 2024

Şanlıurfa'daki deprem konutları yeni yılda teslim edilecek!

Şanlıurfa'daki deprem konutları yeni yılda teslim edilecek!

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada Şanlıurfa'daki deprem konutlarının yeni yılda sahiplerine teslim edileceğini söyledi.



Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen şehirde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan 4 bin 469 kalıcı konuttan yapımında sona gelinen 900 tanesinin yeni yılda teslim edilmesinin planlandığını bildirdi.

Valilik tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, yapımı devam eden deprem konutlarıyla ilgili Vali Hasan Şıldak başkanlığında koordinasyon toplantısı yapıldı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu toplantıda ilgili kurumlar devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Gerçekleştirilen toplantıda, Eyyübiye, Karaköprü ve Birecik ilçelerinde yapımı süren toplamda toplam 4 bin 469 konutun içme suyu, doğalgaz, elektrik ve yol başta olacak şekilde alt yapı çalışmaları hakkında Toplu Konut İdaresinin beklentileri ve son durumu masaya yatırıldı.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ilgili kurumlardan çalışmaların tam koordinasyon içerisinde sürmesini talep etti.

Şanlıurfa daki deprem konutları yeni yılda teslim edilecek!

Yine paylaşılan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremzedelere yönelik verdiği sözü anımsatan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, şöyle konuştu: "Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden etkilenen vatandaşlara vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmek boynumuzun borcudur. Depremde yıkılan konutların dışında ağır hasarlı olduğu için yıkımını yaptığımız binalar da var. Bunları da yüzde 85 oranında tamamladık. Bu konutlarda yaşayan vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına kavuşturmak amacıyla seferberlik halinde çalışmamız gerekiyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarının elektrik, içme suyu, doğalgaz ve yol gibi alt yapısı noktasında, ilgili kurumlarımızdan iş birliği içinde çalışmalarını bekliyorum. Yeni yıldan itibaren 900 konutun inşaatları olacak. Depremzede vatandaşlarımıza etap etap evlerini teslim etmek en büyük arzumuzdur." 

Sakarya'da 7 bin konut dönüşüm bekliyor!

TOKİ'den Gaziosmanpaşa'ya 431 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!

Adana'da 10 adet arsa ve arazi satılıyor! İhalesi 6 Aralık'ta!


Geri Dön