13 / 05 / 2024

Şanlıurfa'daki deprem konutları 6 ay sonra teslim edilecek!

Şanlıurfa'daki deprem konutları 6 ay sonra teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan kalıcı afet konutları 6 ay sonra teslim edilecek.



Yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle Birecik ilçesindeki deprem konutlarının yapımına başladıklarını anlatan Konutların Yapım Müdürü Mehmet Tunç, toplamda 26 blok inşa edildiğini söyleyerek, konut olarak 534 adet konut söz konusu olduğunu dile getirdi.

Şanlıurfa daki deprem konutları 6 ay sonra teslim edilecek!

Konutların Yapım Müdürü Mehmet Tunç açıklamasında binaların hızlı bir biçimde yükselmeye başladığını söyleyerek, Radye temel sistemi ve tünel kalıp sistemiyle inşaatı yaptıklarını söyledi. Konutların Yapım Müdürü Mehmet Tunç açıklamasında "Depreme dayanıklı ve en güçlü taşıyıcı sistem olduğu için biz inşaatımızı bu biçimde yapmaktayız. Burada toplamda 72 bin metrekare bir inşaat alanı söz konusu. 20 bin metrekare yeşil alan, fitness alanları, çocuk oyun grupları, oturma alanları, gibi sosyal donatı alanlarımız söz konusu. Bunların da amacı insanları birbirleriyle iletişim kurabilmeleri, nefes alabilmeleri. Ayrıca Kasım ayı sonu itibarıyla bu konutları bitirip depremzedelere teslim etmek istiyoruz."

Konutların Yapım Müdürü Mehmet Tunç yaptığı açıklamada toplamda 4 blokta kaba inşaatın tamamlandığını, buralarda bina içindeki işlerin yapımına başlandığını kaydetti.

Elimizdeki altınları bozduralım mı, bekletelim mi? Altının piri İslam Memiş'ten son uyarı geldi! Bunu yapan yaşadı!

Malatya'daki deprem konutları 193 gün sonra sahiplerine teslim edilecek!

Temmuzda en düşük memur maaşı 17 bin TL olacak iddiası yalanlandı! İşte 2023 Temmuz en düşük memur maaşı!


Geri Dön