27 / 04 / 2024

Malatya'daki deprem konutları 193 gün sonra sahiplerine teslim edilecek!

Malatya'daki deprem konutları 193 gün sonra sahiplerine teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendiren depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, Battalgazi ilçesine bağlı Gelinciktepe bölgesinde TOKİ tarafından inşası üstlenilen 599 deprem konutu 193 gün sonra teslim edilecek.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendiren depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, Battalgazi ilçesine bağlı Gelinciktepe bölgesinde TOKİ tarafından inşası üstlenilen 599 deprem konutun inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Aktarılan detaylar göre, Gelinciktepe bölgesinde inşası devam eden toplamda 599 konutluk 17 blokun temel demiri bağlandı, betonu döküldü. Ayrıca 3 blokta tünel kalıp imalatı da sürüyor.

Verilen detaylara göre, 77 gün önce temeli atılan toplamda 599 konutun 193 gün sonra teslim edilmesi planlanıyor.

Malatya daki deprem konutları 193 gün sonra sahiplerine teslim edilecek!

İnşaatlar hız kesmeden devam ediyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Anadolu Ajansı muhabirine, TOKİ'nin deprem konutlarının inşasını devam ettiğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada Gelinciktepe bölgesinde hayata geçirilen 2. etap deprem konutlarının inşasının hızla ilerlediğini dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "13 Nisan 2023 tarihinde temel atma törenini yaptık, kentin bir çok yerinde. Biz de o gün bu bölgede Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temel atma törenine katıldık. Kısa bir zaman içinde konutların yükselmiş olduğunu görüyoruz. Malatya'ya yaklaşık olarak 66 bin deprem konutunun inşasının bir bölümüne başlanıldı, bir bölümüne başlanılacak. Şu an şehirde yaklaşık olarak 14 bin konutun temelleri atılmış oldu. Etaplar olarak binalar yükseliyor. Şehir merkezinde 66 bin, köylerde ise 25 bin civarında konut inşa edilerek, kısa zaman içerisinde vatandaşlarımıza teslim edilecek." dedi.


Geri Dön