28 / 04 / 2024

Malatya'daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Malatya'daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinden etkilenen Malatya'nın Yazıhan ilçesinde inşa edilen deprem konutlarının hak sahiplerine verilmesine az bir süre kaldı. İnşa edilen 157 konut ise önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Yazıhan ilçesinde nisanda temelleri atılan 157 deprem konutu kasımda hak sahiplerine verilecek.

İlçe merkezine inşa 4 katlı üretilen deprem konutlarının dış cephe boya işlemleri sona erdi. Mutfak dolapları ve doğal gaz petekleri takılan, çevre düzenlemesi gerçekleştirilen konutlarda kasımda yaşam başlayacak.

Malatya daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde ilçelerinde 1200 konutun ağır hasar gördüğünü ifade etti.

TOKİ'nin ilçe merkezinde deprem konutu inşa edebilmesi amacıyla belediye olarak arsa tahsis ettiklerinin altını çizen Başkan Öztürk, "Depremzedelere verilmek üzere, nisan ayının ilk haftasında 157 konutun inşasına start verildi. Konutlar bitmek üzere. Önümüzdeki günlerde, yani kasım ayında depremzedelere konutları teslim edilecek. Kırsal mahallelerimizde ise ihalesi gerçekleşen toplam 800 deprem konutundan 350'sinin de inşasına başlandı. Hak sahipliği kesinleşen 100 konut bitmek üzere” şeklinde konuştu.

Malatya daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

KONUTLARIN İÇ DONANIMI KUSURSUZ

Öztürk, deprem konutlarının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Konutların çevre düzenlemesi yapıldı. İç donanımına baktık, adeta kusursuz. Daha önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 100 bin sosyal konutlar için belediye olarak bedelsiz verdiğimiz 12 bin metrekarelik alanda 79 konut inşa edilmişti. 6 Şubat depremlerinde bu konutlara hiçbir şey olmadı. Bu,  TOKİ  konutları sağlam yapılıyor anlamına geliyor. TOKİ hem Türkiye'de hem Malatya'da gerçekten iyi bir sınav verdi. Depremzedeler için üretilen 157 konut ise önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek."

Kırsal mahallelerde yerinde ve toplu konut olarak depremzedeler için konutların inşa edildiğini söyleyen Öztürk, sözlerine, "Epreme, İriağaç, Bögürtlen, Tahtalı, Erecek, Alican, Boyaca, Balaban ve ayrıca, Gövük mahallelerinde kırsal konutların bir bölümü gelecek ay bitecek. Hak sahipliği belirlenen 600 konut var. Öbürleri için komisyonlar çalışıyor” diyerek son verdi.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

1.20 faizli konut kredisi taksit planı! Kredi tutarı 180 ay vadeyle ne kadar oluyor?

Kentsel dönüşümde yeni kurallar geliyor!


Geri Dön