02 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde yeni kurallar geliyor!

Kentsel dönüşümde yeni kurallar geliyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm yasasıyla ilgili bilgi verdi. Göksu, “Kentsel dönüşüm konusunda bir konuşup bin düşünmemiz gerekir” dedi.



15 Temmuz Millet Bahçesi'nde Esenler’de yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Göksu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından kentsel dönüşümün önemini toplumun anladığını ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI

Göksu, kentsel dönüşüme ilişkin kanun çalışması olduğuna değinerek, "Bu kanun çalışmasındaki maddelerden bir tanesi de şu: Kentsel dönüşümde konutu riskli olan vatandaşlar için konutun tahliyesiyle ilgili kurallar getiriliyor. Kentsel dönüşümde her birimiz konuşurken bin düşünüp bir konuşmalıyız” dedi.

  Kentsel dönüşümde yeni kurallar geliyor!

Kentsel dönüşümde herkesin sorumluluk sahibi olduğunu ifade eden Göksu, şunları kaydetti:

"Devletimiz, hükümetimiz, belediyelerimiz ve aynı zamanda, halkımız hep birlikte bir sorumluluğun üstesinden geleceğiz. İstanbul'da bugün istatistiklere baktığımız zaman nereden baksanız 1,6-1,8 milyon arasında dönüşmesi gereken ev bulunuyor. Bunun mali gücünü ve maliyetini ortaya koyarsanız ne kadar büyük bir maliyetin ortada olduğunu hep birlikte görürüz. Acil bir şekilde dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin ev olduğu ifade ediliyor. Şimdi bu kadar büyük bir bölge içerisinde, bu kadar büyük ekonomide bunu ancak dayanışmayla çözebiliriz. Bu kapsamda, işte aziz milletimizin, İstanbulluların hepimizin bilmesi gereken bir şey var ki bu evlerin dönüşümü, bu yapı stokunun yenilenmesi her birimizin sorumluluğunda. Benim Esenler'de devamlı kullandığım bir şey var. Evlatlarınıza tabut değil konut bırakın."

 Kentsel dönüşümde yeni kurallar geliyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Tevfik Göksu, "Esenler haricinde İstanbul'da halen devam eden yaklaşık 170 bin kentsel dönüşüm inşaatı bulunuyor. Bağımsız bölüm. 170 bin kentsel dönüşüm ile ilgili olarak bağımsız bölümün 140 bini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AK Partili belediyeler tarafından gerçekleştiriliyor. Toplam 30 bini ise özel şirketler tarafından yürütülüyor. Esenler'de şu ana kadar 60 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü. İstanbul'da dersen, toplam 855 bin. Yaklaşık 1 milyon diyebilirsin rahatlıkla İstanbul'da. 6306 sayılı kanunla beraber yaklaşık 1 milyon İstanbul'da” şeklinde konuştu.

Bu işlemi yapana bankalar her ay karşılıksız 13 bin 430 lira verecek! Tüm bankalar tek tek açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasında vatandaşı bekleyen büyük tehlike! Vatandaşın evine ve iş yerine el mi konulacak?

İş Bankası son kez duyurdu! Bir hafta içinde bu parayı almazsanız hakkınız yanacak!


Geri Dön