28 / 04 / 2024

Yanan alanlar imara açılacak mı?

Yanan alanlar imara açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanan yerlerin imara açılacağı iddialarıyla ilgili, açıklamalarda bulundu. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanan yerlerin imara açılacağı iddialarıyla ilgili, açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde gündemle ilgili soruları cevapladı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Yanan alanlar imara açılacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından, yanan alanların imara açılmasına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanına yetki verildiğiyle ilgili iddialarının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikli Bay Kemal'e benim vereceğim bir cümlelik cevap var. O da şu, benim Kültür ve Turizm Bakanıma vermiş olduğum böyle bir yetki yok. Bu bir. Kesinlikle yok. Eğer bunda kendisi müddei olarak dürüstse bunu ispat etmesi lazım" diye konuştu. 

Hukuktaki "müddei iddiasını ispatla mükelleftir" kaidesini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ne Başbakanlığım döneminde böyle bir yetkiyi o dönem Kültür Bakanlığıma verdim ne de Cumhurbaşkanlığım döneminde böyle bir yetkiyi şimdiki Kültür Turizm Bakanıma verdim. Böyle bir şey yok. Bir diğer konu 'Ormanlar yansın, buralarda biz beton yığını binalar inşa edelim'... Haşa. Benim her zaman belediye başkanlığımdan bu yana biliyorsunuz ben dikey mimariye karşı olduğunu söyleyen, bunu savunan bir insanım. Betona nasıl olur da ben sahip çıkarım? Böyle bir şey kesinlikle bir defa söz konusu değil. Yine bunlar ispatı gerektiren bir şey, ispat etsin, söylesin. Nerede, nasıl?"

Yanan alanlar imara açılacak mı?

İddia konusu alanlarda CHP'li belediyeler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'li belediyeler olarak, eğer buralarda imar planlamalarını yaparken bunlar, buraları ormandan, maki gruplarından yerler vermek suretiyle eğer buralarda inşaatlar yapılmışsa, bunun sorumlusu zaten sensin, senin belediyelerin. Bu konuyla ilgili olarak da biz AK Parti olarak her türlü müdahaleye varız" diye konuştu.

Çevre Şehircilik Bakanlığının, CHP'li belediyelerin olduğu Marmaris ve Bodrum gibi birçok yerde orman alanlarındaki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal, bu yıkılan yerlerden senin haberin yok mu?" sorusunu yöneltti. "Bunlar maki" denilerek bahane bulunduğunu dile getiren Erdoğan, buraların "yeşil" olduğuna ve buralarda yapılaşmaya müsaade etmediklerine dikkat çekti. 

Mehmet Nuri Ersoy'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılaşma yanıtı!

Yanan arazileri satışa çıkardılar!


Geri Dön