15 / 05 / 2024

Adrasan plajı

Adrasan plajı

Orman Genel Müdürlüğü "Yanan orman alanlarının tarla yapılması, imara ve yerleşime açılması gerek Anayasamızda yer alan hükümler gerekse 6831 sayılı Orman Kanunu ilgili maddeleri gereğince mümkün değildir" dendi.

İztuzu Plajı'nın işletmesi için açılan davaya red kararı!

Muğla, İztuzu Plajı’nın işletmesiyle ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali için DALÇEV'in açtığı davayı reddetti.

İztuzu Plajı’yla ilgisi son sözü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi!

DENİZ kaplumbağalarının üreme alanı olan dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın işletme yetkisine dair yaşanan tartışmada son sözü şimdilik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi.

İztuzu Plajı ihalesinde son durum ne?

Muğla'da, Ortaca Kaymakamlığınca,İztuzu Plajı'nın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yetkililerine teslim edilmesi yönündeki kararı, özel firma yetkililerine tebliğ edildi.

DALÇEV Muğla İztuzu Plajı'nda işletme mi açtı?

DALÇEV Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde Caretta Caretta'ların yumurtladığı dünyaca ünlü İztuzu Plajı'na girdi. İşletme hakkının kedilerinde olduğunu belirten DALÇEV A.Ş. çalışanları 2 nolu büfeye yerleşti.

Hadise Bodrum'da 2 milyon Euro'ya plaj aldı!

Hande Yener’in ardından bu yaz Hadise de Bodrum’da plaj işletecek. Ünlü şarkıcının, 2 milyon Euro’ya satın aldığı ve ‘La Plaj’ adını verdiği mekandaki hizmetler Yener’in beach’ine fark atacak!

Antalya'ya yapılacak 2 kadınlar plajının yeri belirlendi!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Antalya'ya yapılacak kadınlar plajının yeri belirlendi. Kentin doğusundaki Alanya- Gazipaşa arasındaki bölge kadınlar plajı için belirlenirken, kentin batısında ise Finike’de Andrea Doria alanı plaj için seçildi.

Antalya'da 16 kaçak plaj yıkılacak mı?

Bambus’ta falezlere kaçak olarak dökülen beton, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kırıldı. Ancak yıllardır dokunulmayan 16 kaçak plaj daha var.

Antalya'daki Bambus Plajı'nın yıkımına başlandı!

Antalya'da, falezlerin üzerine beton dökülerek oluşturulan Bambus Plajı'nın yıkımına başlandı. Alınan bilgiye, Lara bölgesinde deniz kıyısında bulunan falezlerin üzerine beton dökülerek ve denizin bir bölümü doldurularak plaj oluşturuldu.

Ümit Uysal: Bambus Plajı'nı eninde sonunda yıkacağız!

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, meclis üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla devam eden ve tamamlanan projeler için bir gezi düzenledi. Uysal, falezlere beton dökülerek yapılan Bambus Plajı'nı eninde sonunda yıkacaklarını söyledi

Antalya Bambus Plajı'ndaki yıkım durduruldu!

Antalya’da en gözde beach cluplardan Bambus Plajı’na denizden iş makinesi girdi. Ancak, Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi Muratpaşa Belediyesi’nin plajda yapacağı yıkımın ’firma adına telafisi güç zararların doğabileceğinden’ yürütmesini durdurdu.

Sarımsaklı Plajı imara mı açılıyor?

Büyükşehir yasasıyla kapatılan ve Balıkesir Belediyesi’ne bağlanan Küçükköy’de, kumsalıyla ünlü Sarımsaklı plajı, imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya. Sarımsaklı kumsalını yüzde 5 oranında imara açmayı öngören yeni bir proje Bakanlığa sunuldu.

Yeni Zelanda'daki Awaroa Plajı ulusal park olacak!

Yeni Zelanda’da Awaroa adlı özel bir plajı satın alarak herkese açık bir kamu alanı haline getirmek isteyen çevreciler, 2.3 milyon dolar (6.9 milyon TL) topladı. Plaj, ulusal park olacak.

Milli Emlak, Alanya İncekum Plajı'ndaki otopark işletmesini durdurdu!

Alanya Belediyespor'un Alanya İncekum Plajı'ndaki otoparka kanunsuz bir şekilde çökerek ruhsatsız işletmesine Milli Emlak Müdürlüğü 'dur' dedi. Kulübe 15 bin 238 lira ceza kesildi.

Adrasan plajı Haberi

Adrasan plajı

Orman Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Adrasan Koyu'nda yanan alanların imar veya yerleşime açılmasının mümkün olmadığı bildirildi.


Orman Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Adrasan Koyu'ndaki orman yangınının 28 Haziran Cumartesi günü saat 13.32'de başladığı belirtildi.


Açıklamada, yangına A121 kodlu arazözle 12 dakika sonra saat 13.44'te karadan, Kumluca Orman İşletme Müdürlüğünde konuşlu yangın söndürme helikopteri ile de 18 dakika içinde saat 13.50'de havadan müdahale edildiği kaydedildi.


Yangının büyüme riski taşıması, turizm tesisleri ve yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle Denizli, Fethiye, Manavgat ve Düzlerçamı'nda konuşlu helikopterlere de "kalk" emri verildiği vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:


"Adrasan orman yangınında 30 teknik eleman, 250 yangın işçisi, 23 arazöz, 11 su ikmal aracı, 5 dozer, 5 yer ekibi, 5 söndürme helikopteri ve bir idare helikopteri ile 2 amfibik uçak...