28 / 08 / 2024

AES Türkiye hisse

AES Türkiye hisse

KOÇ Holding, AES Mont Blanc Holdings’in, AES Entek Elektrik Üretim’de sahip olduğu yüzde 49.62 oranındaki hisseyi toplam 125 milyon dolara satın almak üzere sözleşme imzaladığını duyurdu.

Eyvah Eyvah… Türk hisse ve tahvilinden çıkacak yabancı kalmadı

Türkiye’de hisse senedi ve devlet tahvillerinden son yıllarda devamlı çıkış icra eden yabancı yatırımcının bu menkul kıymetlerdeki oranı zamanı en düşük seviyeye geriledi. Yabancının hisse senedinde yüzde 31,67 oranında tahvillerde ise sadece yüzde 0,83’e kadar indi. 

Türkiye'nin büyümesinden pay almanın en kolay yolu hisse senedi almak!

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen, Vatandaş için Türkiye'nin ve şirketlerin büyümesinden pay almanın en kolay yolu bizden hisse senedi almak olduğunu ifade etti.

Türkiye, yatırımcılar için çok cazip bir ülke!

Berenberg Gelişen Piyasalar Hisse Senedi Stratejisti Hesse: "Türk ekonomisi gelecek yıllarda iyi bir büyüme potansiyeline sahip. Türkiye, ayrıca olumlu demografik özellikleri ve nüfus artışıyla çok cazip bir ülke" dedi.

EBRD Türkiye'de rekor hisse yatırımı yapacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), seçimlerin ardından henüz hükümet kurulamaması ve bölgesel istikrarsızlığa karşın, Türkiye'de rekor hisse yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

Socar Türkiye, Petkim hisse satışını iptal etti!

Socar Türkiye, piyasalardaki belirsizlik nedeniyle Petkim hisse satışını iptal etti. Konuyla ilgili açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Türkiye'nin stratejik piyasa olduğunun altı çizildi!

Türkiye'nin stratejik piyasa olduğunun altı çizildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten, BBVA'nın Garanti Bankası’ndaki hisse alımının, Türkiye'nin stratejik bir piyasa olduğunun altını çizdiğini bildirildi.

Caterpillar'dan Türkiye açıklaması!

Caterpillar, Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçen hafta bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin mali tablolarını açıklayan ABD merkezli Caterpillar, hisse başına kar rakamını yüzde 12 artırarak 1.63 dolara çıkardı.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın TSKB GYO'daki payı yüzde 65,24'e ulaştı!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, TSKB GYO'dan 100 bin adet hisse aldığını açıkladı. Böylece Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'deki payları yüzde 65,24 seviyesine ulaştı...

Socar Türkiye, Petlim’i satacak STAR Rafineri'de payını artıracak!

Socar Türkiye, sahibi olduğu Petkim ’in iştiraki Petlim Limancılık ’ta azınlık hisse satışı da dahil stratejik finansal opsiyonların değerlendirilmesi için Goldman Sachs ile görüşmelere başladı

Türkiye'den ev mi alınmalı, hisse mi?

Habertürk Gazetesi yazarı Yiğit Bulut Türkiye'den ev mi yoksa hissemi alınmasının daha akılcı olacağını inceledi

Kempinski Türkiye'de 5. tesisini işletmeye başlıyor

Kempinski'nin Türkiye'de, Kempinski Residences Astoria Istanbul'dan sonra beşinci, rezidans olarak işleteceği ikinci tesisi Bellevue Residences İstanbul Levent'te dün hizmete girdi

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

AES Türkiye hisse Haberi

AES Türkiye hisse

Koç Holding’den Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, sözleşme kapsamında, Koç’un iş ortağı konumundaki AES’in AES Entek’te sahip olduğu 133.59 milyon nominale denk gelen yüzde 24.81 hissenin Koç Holding, yüzde 24.81 paya denk gelen diğer 133.59 milyon nominal hissenin de Aygaz tarafından satın alındığı belirtildi.


Açıklamaya göre, söz konusu işlem sonrası Koç Holding’in AES Entek’teki toplam payı yüzde 99.24’e ulaşacak ve AES Entek, alım tarihinden itibaren holdingin finansal tablolarında bağlı ortaklık olarak izlenecek.


Hisse devir işlemlerinin EPDK onayı ve gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından tamamlanması ve alım bedelinin nakden ve peşin olarak ödenmesi öngörülüyor.


2010’DA ORTAK OLDULAR

Amerikalı AES şirketi, 2010 yılında Koç Grubu’nun elektrik üretim şirketi Entek’e ortak olmuştu. AES Entek’in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Koç Holding ve Aygaz ile...