10 / 05 / 2024

afet alanı fikirtepe

afet alanı fikirtepe

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yılan hikayesine döndüğü İstanbul Kadıköy’deki Fikirtepe Mahallesi’nde yeni bir dönem başladı. Mahalleyi film platosu haline getiren sinema endüstrisi, 15 bin liraya bina patlatıp, izinle otomobil yakıyor...

Bakan Ali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması: Karadeniz Ereğli ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

19 Kasım Pazar günü yaşanan kuvvetli yağışlar sonucu Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen heyelan ve sel nedeniyle bölge afet alanı ilan edildi. 

Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

24 Mayıs 2023 t.t.’li İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 Ölçekli NİPve 1/1000 Ölçekli UİP askı sürecinde gelen itirazlar kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Mimarlar Odası, Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirdi!

Mimarlar Odası, Orta ve Batı Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirerek bölgedeki sel felaketlerinin afet alanına dönüşmesine neden olduğunu belirtti. İşte ayrınıtlar...

Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Fikirtepe Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi Fikirtepe Rezerv Yapı Alanı ve Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

Fikirtepe'de 4 yılda 35 bin konut, 2.500 ticari alan yapılacak!

Kadıköy Fikirtepe’de 4 yıldır süren kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak için 17 inşaat şirketi Fikirtepe Platformu’nu kurdu. Bölgede 4 yılda 35 bin konut, 2 bin 500 ticari alan yapılması bekleniyor.

Danıştay'ın Fikirtepe Riskli Alan İptal kararında son durum!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi sınırları içerisinde bulunan Fikirtepe- Dumlupınar- Merdivenköy- Eğitim alanlarının riskli alan ilan edilmesine ilişkin son karar ne? İşte belgeler...

Fikirtepe'de acele kamulaştırma durduruldu ve riskli alan iptal edildi!

Danıştaydan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesindeki Yargı karmaşasına son nokta; Acele kamulaştırma yürütmesinin durdurulması ve Riskli alan iptal kararı ...

Fikirtepe Concord İstanbul fiyatlar!

Fikirtepe Concord İstanbul fiyatlar dairelerin konum ve büyüklüklerine göre farklılık gösteriyor. Teknik Yapı imzası ile yükselen proje 11 bin 504 metrekare arsa alanı üzerinde inşa ediliyor.

Concord İstanbul Fikirtepe Evleri fiyatları!

Concord İstanbul Fikirtepe Evleri fiyatları 480 bin TL'den başlıyor. Teknik Yapı imzası ile hayata geçirilen projede 11 bin 504 metrekarelik arsa alanı üzerinde inşa ediliyor.

Fikirtepe Concord İstanbul fiyatları ne kadar?

Concord İstanbul Konutları 11 bin 504 metrekarelik arsa alanı üzerinde yükseliyor. 1+0'dan 3+1'e kadar farklı daire tiplerinin yer aldığı projede satışlar devam ediyor. Peki Fikirtepe Concord İstanbul fiyatları ne kadar?

Samsun Afet Merkezi kentsel çalışma alanına dönüştürüldü!

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi'ne hitap edecek "Orta Karadeniz Bölge Afet Lojistik Deposu ve Bölge Afet Yönetim Merkezi" yapılacak alanı pazar yeri ve konut alanı olarak kullanılma kararını Meclis'ten geçirdi.

afet alanı fikirtepe Haberi

afet alanı fikirtepe


Kentsel dönüşüm çalışmalarının yılan hikayesine döndüğü İstanbul Kadıköy’deki Fikirtepe Mahallesi’nde yeni bir dönem başladı. 3 bin binanın yıkıldığı, 5 bin binanın ise boşaltıldığı mahalleyi film platosu haline getiren sinema endüstrisi, 15 bin liraya bina patlatıp, izinle otomobil yakıyor...


KENTSEL dönüşüm sürecinde boşaltılan ancak bir türlü sorunların bitmediği İstanbul Fikirtepe’de yeni bir dönem yaşanıyor. Kadıköy Fikirtepe Mahallesi’nde yıkılmayan ve terk edilmiş halde bulunan 5 bine yakın bina, evsizlerin barınağı olurken sinema endüstrisinin de dikkatini çekti.


Mahalle, dizilerin ve filmlerin savaş sahnelerinin çekimi için adeta plato oldu. Mahallede çekilen son film ise Murat Uygur’un yönetmenliğini yaptığı ve Suriye’deki savaşı anlatan “Kaçış” filmi. Mahallede en çok çekilen dizi ise Kurtlar Vadisi Pusu.


Yaklaşık 2 yıl önce Fikirtepe için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) imar planları hazırlayınca...