29 / 04 / 2024

Bakan Ali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması: Karadeniz Ereğli ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

Bakan Ali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması: Karadeniz Ereğli ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

19 Kasım Pazar günü yaşanan kuvvetli yağışlar sonucu Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen heyelan ve sel nedeniyle bölge afet alanı ilan edildi. 



İçişleri Bakanı Yerlikaya, sel ve heyelandan etkilenen Karadeniz Ereğli ilçesinin bugün itibarıyla Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

Son dakika yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, üç gün önceki yağışlardan yoğun şekilde hasar alan Karadeniz Ereğli'nin afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Yerlikaya Zonguldak'ta 19 Kasım Pazar günü yaşanan kuvvetli yağışlar sonucu Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen heyelan ve sel afetleri sebebiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan tespitlere göre 133 çatı uçması tespit edildiğinin bilgisini verdi.

Defterdarlık Zarar Tespit Grubu tarafından gerçekleştirilen zarar tespitlerinde şu ana kadar 54 konut ve 226 iş yeri zarar gördüğünün bilgisini veren Bakan Yerlikaya, "AFAD İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen etüdlerde heyelandan 1 konutun kalıcı olarak boşaltıldığı, 10 konutun etkilendiği ve 9 konut için önlem alınmasına dair rapor hazırlandı. Tarım İl Müdürlüğünce şu ana kadar yapılan tespitlerde 76 balıkçı ve 135 sera teknesi zarar gördü" dedi.

Bakan Ali Yerlikaya dan son dakika açıklaması: Karadeniz Ereğli ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Bugün itibarıyla Karadeniz Ereğli ilçesi 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini açıklayan Bkan Yerlikaya, "4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 11 vatandaşımızın da kayıp olduğu Karadeniz Ereğli’sinde AFAD gönüllülerimiz sokakları temizliyor, su basan evlerde ve iş yeri hayatın normale dönmesi için canla başla çalışıyor. Karadeniz Ereğli’sindeki hemşehrilerime tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. AFAD gönüllülerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye ifade etti.

12 KİŞİ KAYIP

Zonguldak genelinde dün şiddetli yağış ve fırtına hakim olurken, sabah saatlerinde Ereğli Limanı’nda 2 gemi halatı kopunca sürüklendi. İddiaya göre 'Kafkametler' adlı Türk bandıralı gemi, liman içinde sürüklenmememesi için açığa hareket ettirildi. Daha sonra mendireğe çarpan gemi ile irtibat koptu. 12 Türk mürettebatı bulunan gemiye ve personele ulaşılamadı.

LC Waikiki yöneticileri 74.1 milyon TL'ye 2 yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

Trabzonlu İnşaat ustası hurda malzemelerinden öyle bir şey yaptı ki görenler hayrete düştü!


Geri Dön