25 / 07 / 2024

Afete Dirençli Toplum için Bilişim Teknolojisi

Afete Dirençli Toplum için Bilişim Teknolojisi

Merakla beklenen “Afete Dirençli Toplum için Bilişim Teknolojisi” panelinde deprem ile ilgili önemli konular masaya yatırıldı...

İzmir sahil şeridindeki yapılar acilen dönüşüme girmeli!

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı açıklamada deprem dirençli kent olma yolunda çok geç kaldıklarını belirterek, İzmir sahil şeridindeki yapıların  acilen dönüşüme girmesi gerektiğini söyledi. 

KİPTAŞ'ın İstanbul'daki yeni projesi başlıyor! Ali Kurt resmen açıkladı!

Başlattığı kentsel dönüşüm projeleriyle yüzleri güldürmeye devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ, Kartal Metem Birlik Sitesi projesinde yıkımları tamamlandı. 1.100 kişinin dirençli ve konforlu konutlara kavuşacağı projenin temeli çok yakında atılacak.

Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözüm, boş evleri riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntemdir!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, büyük depremin beklendiği İstanbul'da  deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözümün boş konutların riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntem olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bakan Özhaseki çağrı yaptı! Belediye başkanları "dirençli ev" yapmalı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Durmadan diyorum ki; 'A'dan Z'ye bütün partilerin belediye başkanları, Allah rızası için gelin, bu ülkeyi, bu evleri daha dirençli hale getirelim. Depreme hazırlık yapalım." dedi.

Prof. Dr. Naci Görür belediye başkanlarına seslenerek, deprem öncesi yapılması gerekenleri anlattı...

Türkiye'deki hemen her kentin karşı karşıya olduğu deprem tehlikesini vurgulayan Prof. Dr. Görür, kentlerin deprem dirençli hale getirilmesi için belediye başkanlarının yapması gerekenleri madde madde açıkladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan altını çizerek uyardı: Güvenli olmayan yapı kiralanmamalı, satılmamalı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dirençli yapıların önemine vurgu yaparak, Yapı Denetim kuruluşlarından beklentilerini açıkladı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan depreme dirençli kent için inşaat sektörüne iş birliği çağrısı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’un hızlı biçimde depreme dirençli bir kent haline getirilmesi için inşaat sektörüne iş birliği çağrısında bulundu.

Kağıthane'deki bir bina 'dirençli şehir nerede?' sorusunu sordurdu! Bakan bir daha bakıyor...

Depreme karşı büyük mücadele başlarken, bazı konut sahipleri resmen depreme kafa tutuyor. Kağıthane'deki bir bina ise bu olay özetledi. Görenler 'dirençli şehir nerede?' sorusunu sordu. İşte ayrıntılar...

İnşaat devleri depreme dirençli İstanbul için aynı çatı altında toplanacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 20 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek “inSuppliers İnşaat Sektörü Profesyonelleri Buluşması” özel oturumunda sektör temsilcileri ile depreme dirençli İstanbul için bir çatı altında bir araya gelecekler. 

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı: Depreme dirençli konutlar üretmeliyiz!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yüzyılın felaketine neden olan 6 Şubat depremleriyle, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’da, depreme dirençli şehir yaratmak için herkesin katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür 'Tayvan kadar olamayacak mıyız?' diyerek isyan etti! Dirençli kentlerin mücadelesini veriyorum

Tayvan'da 7,4 şiddetinde meydana gelen depreme ilişkin bir paylaşım yapan Prof. Dr. Naci Görür,  deprem dirençli kentler konusuna dikkat çekti. 

Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan'da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tayvan'da yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak "deprem dirençli kentlerin" önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Görür, benzer büyüklükte bir depremin Türkiye'de olması halinde on binlerce vatandaşımızı toprağa vereceğimizi söyleyerek yine çağrıda bulundu. 

Mimar Şenol Gökner: Acilen 20 yeni şehir tasarlanmalı ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmalı!

Mimar Şenol Gökner, deprem dirençli ve güvenli şehirlerin geri gelmesi için acilen 20 yeni şehir tasarlanmasının ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmasının gerektiğini belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Afete Dirençli Toplum için Bilişim Teknolojisi Haberi

Afete Dirençli Toplum için Bilişim Teknolojisi

Dünyadaki pekçok ülkede örgütlü Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin (JCI) İstanbul Şubesi tarafından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Başarsoft,  Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) ile Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) işbirliği ile Afete Dirençli Toplum projesiyle zoom üzerinden “Afete Dirençli Toplum için Bilişim Teknolojisi” paneli gerçekleştirildi.
 
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Hakan KUTOĞLU ve BAŞARSOFT CEO’su Alim KÜÇÜKPEHLİVAN’ın  konuşmacı olduğu panel JCI İstanbul Afete Dirençli Toplum Ekip Üyesi Berkay GÜNGÖREN tarafından yönetildi.

MİLYONLARCA KONUTUMUZ YÜKSEK AFET RİSKİ TAŞIYOR

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Hakan KUTOĞLU ülkemizde ve dünyada gerçekleştirilen Afet Risk Yönetimi çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"Merakla edilen afet risk ve zarar azaltma dahilinde Türkiye olarak gidecek çok yol var" diyen KUTOĞLU şunları...