09 / 05 / 2024

Afrika ekonomi üssü

Afrika ekonomi üssü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi beraberindeki 100 kişilik iş adamı heyetiyle Doğu Afrika’nın giriş kapısı Cibuti’ye bir iş seyahati düzenledi. Cibuti’ye bir Özel Ekonomik Bölge kurulması için iki ülke ekonomi bakanları arasında bir anlaşma imzalandı.

Afrika Birliğinden dünyaya çağrı: Faizleri askıya alın!

Afrika Birliği Dönem Başkanı ve Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle dünyaya faiz ödemelerini askıya alma çağrısı yaptı. 

Türk müteahhitler 65 milyar liralık bin 150 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan, Türk müteahhitlerin 65 milyar liralık bin 150 proje üstlendiğini açıkladı.

Nijerya’ya Türk OSB’si geliyor!

MÜSİAD, FETÖ’nün Afrika’daki üssü Nijerya’da Türk OSB’si kuracak. Projenin başındaki Hüseyin Öztunç, “Ülkede FETÖ’nün etkinliğini bitirip, işadamlarımıza yatırım ortamı hazırlayacağız” dedi.

Aksa Enerji, Afrika’nın enerji ihtiyacına çözüm getiriyor!

Afrika-Türkiye Ekonomi ve İş Forumu’nda görüşmelerini hem bakan hem de şirket düzeyinde sürdüren Aksa Enerji, Afrika ülkelerindeki enerji ihtiyacına yatırımlarıyla çözüm getirmeyi hedefliyor.

Afrika Cibuti’de askeri üs inşa ediliyor!

Çin, Ortadoğu ve Afrika için stratejik öneme sahip Cibuti’de denizaşırı askeri üssünü inşa etmeye başladı. Çinli askeri yetkililer 90 dönüm üzerine inşa edilecek ilk denizaşırı askeri üssün çok fazla işleve sahip olacağını belirtti.

Afrika'daki Türk müteahhitlik hizmetlerinin önü açılacak!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:"2016 yılını Afrika yılı ilan ettik. Orta Afrika ve sahra altı Afrika bölgesine Türk ürünlerini ihraç etme ve Türk müteahhitlik hizmetlerinin faaliyet göstermesini sağlayabilmek için önemli girişimlerimiz var." dedi.

Türkiye, Flexobit’in Asya ve Afrika’da küresel üssü oluyor!

Yalıtım işinde 30 yıllık tecrübesi ve uzmanlığı ile Türkiye’de inşaat sektörü devlerinin çözüm ortağı Canpa, Flexobit membrandaki başarıları sayesinde Bitufa’nın Asya ve Afrika ülkelerine dağıtımını yapmaya başladı.

Türkiye Afrika'nın altyapı projelerine imkan tanıyacak!

Afrika'daki büyükelçilik sayısını 39'a çıkaran ve de bölgeyle yakın ilişkiler kuran Türkiye, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ziyareti ile altyapı projelerine imkan tanıyacak anlaşmalara imza attı.

Türkiye-Cibuti arasında Özel Ekonomi Bölgesi anlaşması imzaladı!

Türkiye, Doğu Afrika'nın giriş kapısı Cibuti'yle Özel Ekonomi Bölgesi anlaşması imzaladı. Bakan Zeybekci, "Türk işadamları kadar, Cibuti de kazanacak" dedi..

Afrika’nın doğu kapısına ‘Mini Türkiye’ kurulacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi beraberindeki 100 kişilik iş adamı heyetiyle Doğu Afrika’nın giriş kapısı Cibuti’ye bir iş seyahati düzenledi. Cibuti’ye bir Özel Ekonomik Bölge kurulması için iki ülke ekonomi bakanları arasında bir anlaşma imzalandı.

S and P: En çok Türkiye ve Güney Afrika etkilenecek!

S&P'nin "Gelişmekte olan piyasalarda Fed'in tahvil alımını azaltmasında en çok hangi bankacılık sistemi etkilenir" raporunda "Brezilya, Şili, Hindistan, Endonezya, Peru, Güney Afrika ve Türkiye" den oluşan 7 ülkenin bankacılık sistemleri ele alındı.

Ekonomi Üniversitesi öğrencileri mobilya tasarladı!

Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin, çocuklar, gençler ve her yaştan kişiye özel ihtiyaçlara yönelik tasarladıkları mobilyaları 11 - 25 Nisan tarihleri arasında Agora AVM'de vatandaşların beğenisine sunacak

9. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi İstanbul'da düzenlenecek!

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Afrika Enstitüsü tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi, 24-25 Nisan'da İstanbul'da yapılacak. kongre, "Afrika'da Sektörel ve Finansal Dönüşüm" temasıyla gerçekleştirilecek.

Afrika ekonomi üssü Haberi

Afrika ekonomi üssü


Türkiye, 500 milyonluk Afrika pazarındaki etkinliğini artırma hedefiyle, bölgeye giriş noktasındaki ülkelere odaklanıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi beraberindeki 100 kişilik iş adamı heyetiyle Doğu Afrika’nın giriş kapısı Cibuti’ye bir iş seyahati düzenledi. Cibuti’ye bir Özel Ekonomik Bölge kurulması için iki ülke ekonomi bakanları arasında bir anlaşma imzalandı. Türk iş dünyası, bu anlaşmayla içinde bütün sektörlerin bulunduğu bir özel ekonomi bölgesi inşa edecek. Anlaşmayla genişletilebilecek ve 500 hektardan küçük olmayan bir arazi 99 yıllığına Türkiye yararına kiralanacak. 


Askeri değil ekonomik üs kuracağız 


Birçok ülkenin askeri üssünün yer aldığı Cibuti’de düzenlenen işbirliği anlaşmasının imza töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Biz buraya askeri üs değil, ekonomik üs kurmaya geldik. İki kardeş ülke gibiyiz. Yatırımlardan Türk işadamları kadar Cibuti’nin de kazanamasını istiyoruz. Bölgede kazan-kazan...