03 / 05 / 2024

Afrika konut

Afrika konut

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir kaç Afrika ülkesinden teklif aldığını belirterek, “50 binle 100 bini bulan toplu konut projelerinin başına geçmemi istiyorlar.” dedi.

Zimbabveli gençlerden konut inşası için Türk yatırımcılara çağrı!

Afrika'da bulunan Zimbabve ülkesinin 2 milyon konut ihtiyacı bulunuyor. Ülkede bulunan gençler yatırım için Türk yatırımcılara çağrıda bulundu.

Karmod'dan Kongo’ya 3 ayda 900 toplu konut ihracatı!

Karmod, Afrika'nın en kalabalık nüfusuna sahip 4. ülkesi Kongo'ya 3 ayda 900 toplu konut ihracatı yaptı.

Türk yatırımcılar Kenya'da toplu konut inşa edecek!

Türk yatırımcılar rotasını Kenya'ya çevirdi. Başta Kenya olmak üzere, çeşitli Afrika ülkelerinde toplu konut alanında ciddi yatırımlar yapacak.  

TOKİ tecrübesini Afrika'ya taşıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bugün imzaladığımız mutabakat zaptı çerçevesinde, TOKİ Başkanlığımızın konut üretimi konusundaki tecrübe ve bilgi birikimini Fildişi Sahili başta olmak üzere bütün Afrika kıtasına taşımış oluyoruz" dedi...

Zingat Türkiye'deki konut projelerini yurtdışına pazarlıyor!

Zingat, yatırım ortağı olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki yedi ülkede lider emlak platformlarına sahip Dubai merkezli Propertyfinder Group (PFG), Türkiye'deki konut projelerini yurtdışına açıyor... 

İnşaatçılar dümeni Kuzey Afrika’ya kırdı!

İnşaatçılar yabancıya konut satışını canlandırmak adına yeni pazarlara odaklandırlar. CNR Emlak Fuarı’nın hedef pazarı Kuzey Afrika oldu. 

Afrika'da Türk şehri inşa ediliyor!

Türkiye-Afrika İş Adamları Derneği (TABA), Afrika kıtasının 54 ülkesinde Türk şehri kurmayı hedefliyor. Okul, hastane, konut, otel ve AVM’nin olacağı pilot şehir için ilk imza 1 yıl içinde atılacak. Projede 2 yıl içinde de inşaat başlayacak.

Helis Yapı Avrupa'da konut inşa edecek!

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, yaptığı açıklamada Helis Yapı ile Avrupa'da konut, Afrika'da eğitim, sağlık ve endüstriyel projeler inşa edeceklerini söyledi.

Karmod Prefabrik Uganda ve Kenya'da toplu konut yapacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğu Afrika ülkelerinden Uganda ve Kenya ziyaretlerine katılan Mehmet Çankaya, Kenya'da 10 bin konut ve Uganda'da da bin konutun üretimiyle ilgili resmi makamlarla görüşmelerde bulundu.

Afrika'da konut fiyatlarının yüksek olması reformlarla giderilebilir!

Punam Chuhan Pole, Afrika ekonomisinin yüzde üç büyüdüğünü söyleyerek kalkınmasının da çok yavaşladığını belirtti. Pole, "Afrika kıtası ekonomisi 2015'te yüzde 3 büyüdü. Aslında bu bir önceki yılla kıyaslandığında bir düşüş. dedi.

Markalı konut pazarının gelişmesi konut kalitesini artırıyor!

Franke’nin Türkiye CEO’su aynı zamanda da Güneydoğu Avrupa, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Orta Doğu Bölgesi Genel Direktörü Özgen Özkan, "Markalı konut pazarının gelişmesi Türkiye’deki konut kalitesini de yaşam kalitesini de artırıyor. "dedi.

Özge Yapı, Türkiye’yi prefabrik konut siteleri ile tanıştırıyor!

Prefabrik konutlar, tek villalık müstakil yaşamlardan toplu yaşam alanlarına doğru genişliyor. Afrika’ya kadar bina gönderen Özge Yapı, Türkiye’yi prefabrik konut siteleri ile tanıştırıyor.

Afrika ve Ortadoğulu yatırımcılar Didim'den konut alıyor!

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim'de geçmiş dönemde özellikle İngilizler'in çok sayıda konut aldığını belirtti. Didim'de son dönemlerde Afrika ve Ortadoğu vatandaşlarının konut sahibi olmaya başladığı belirtildi.

Afrika konut Haberi

Afrika konut

TOKİ Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Erdoğan Bayraktar’a Afrika’dan “toplu konut” talebi geldi. 17 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası istifa etmek zorunda kalan Bayraktar, birkaç Afrika ülkesinin inşaatla ilgili deneyimlerinden faydalanmak istediğini belirterek, “4-5 aydır görüşmelerim sürüyor. 50 binle 100 bini bulan toplu konut projelerinin başına geçmemizi istiyorlar, ancak ben kabul etmedim” dedi. 2002 yılından 2011 yılına kadar TOKİ Başkanlığı yaptıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na getirilen Bayraktar’a ilginç bir davet geldi. Bayraktar’ın bir süredir birkaç Afrika ülkesiyle toplu konut sektörüyle ilgili temaslarda bulunduğu öğrenildi. Afrika’dan gelen talebi Hürriyet’e anlatan Bayraktar, şunları söyledi:


4-5 AYDIR GÖRÜŞÜYORUM


“Afrika’da birkaç ülkeden teklif geldi. Yaklaşık 4-5 aydır görüşmeler yaptık. Ancak kabul etmedim, buradaki işlerimi aksatmak istemiyorum. Geçtiğimiz günlerde de bunun için Afrika’ya bir...