29 / 04 / 2024

Türk yatırımcılar Kenya'da toplu konut inşa edecek!

Türk yatırımcılar Kenya'da toplu konut inşa edecek!

Türk yatırımcılar rotasını Kenya'ya çevirdi. Başta Kenya olmak üzere, çeşitli Afrika ülkelerinde toplu konut alanında ciddi yatırımlar yapacak.  



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hedefimiz ekonomik işbirliğimizi 1 milyar dolara çıkarmak" dediği Türkiye-Kenya ticari hacmi 220 milyon dolara ulaştı. Türkiye hedef büyüttü, önümüzdeki yıllarda özellikle inşaat ve sağlık turizminde 1 milyar doları yakalamayı hedefliyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türk yatırımcı ve girişimciler de hükümetin teşvikleri ile rotayı başta Kenya olmak üzere çeşitli Afrika ülkelerine çevirdi. Mobilya, gıda ve tekstil yatırımları olan Türk yatırımcılar, kapasite artıracak, özellikle toplu konut alanında ciddi yatırımlar gerçekleştirecek.

İŞBİRLİĞİ ARTIYOR

Kenya Büyükelçiliği Müsteşarı Mahmut Burak Ersoy, "50 yıldır burada büyükelçiliğimiz var. Siyasi, ekonomik, turistik birçok alanda işbirliği yürütüyoruz. Önemli siyasi ilişkilerimizin olduğu Kenya ile ticari hacmimiz sürekli artıyor. Geçen yıl 220 milyon dolarlık ticaret gerçekleştirdik, bunun 200 milyonu Türkiye'nin ihracatı" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini telaffuz ettiğine dikkat çeken Ersoy, "İnşaat, gıda, mobilya, enerji alanlarında ciddi Türk yatırımcımız var. Altyapı yatırımlarımız artacak, şu anda bir yol inşaatı yatırımımız var. Toplu konut yatırımları için çok ciddi girişimlerimiz var. Yakın zamanda tekstil ve inşaat şirketleri yani iki dev Kenya'ya çıkarma yapacak" dedi. 

Ayrıca, Afrika kıtası genelinden Türkiye'ye ciddi bir sağlık turizmi hareketliliği yaşandığını belirten Ersoy, "Ciddi bir sağlık turizmi söz konusu. Birçok kişi Türkiye'de tedavi olmaya gidiyor" dedi.

 


Geri Dön