04 / 05 / 2024

afrika Starbucks

afrika Starbucks

Ünlü kahve zinciri Starbucks, Güney Afrika'daki ilk şubesini Johannesburg'da açtı. Starbucks ülkedeki şube sayısını iki yıl içinde 15'e çıkarmayı hedefliyor.

Mobilya sektörü Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak!

Uzun zamandır beklenen navlun desteği sonunda çıkıyor. Navlun teşvikini arkasına alacak olan mobilya sektörü, Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak. Türk markaları şimdiden Orta ve Batı Afrika’da mağaza anlaşmaları yapmaya başladı.

Taca İnşaat, Afrika'da hastane kuracak!

Japon devin Afrika’da başlattığı hastane yatırımlarının hem tasarımını hem de inşaatını Taca gerçekleştirecek. İlk hastane 80 milyon dolara Cibuti’de kurulacak.

Limak Holding'den Afrika'ya 50 milyon dolarlık fabrika!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretinde Limak Holding de 50 milyon dolarlık fabrika açacak.

Taca İnşaat Batı Afrika'da otel inşa edecek!

Batı Afrika'daki Cibuti Cumhuriyeti'nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu 'Djibouti Ports and Free Zone Authority' (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için Taca İnşaat ile anlaştı.

Afrika'nın çehresini dev projeler değiştiriyor!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde inşa edilecek Grand İnga Barajı ile kıtanın elektrik ihtiyacının yüzde 40'ı karşılanacak. Tanzanya'da inşası süren Bagamoyo Limanı Afrika'nın dünyaya açılan ticaret kapılarından biri olacak.

TACA İnşaat, Afrika’ya Cibuti Limanı’ndan giriş yaptı!

Batı Afrika’daki Cibuti Cumhuriyeti’nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu “Djibouti Ports and Free Zone Authority” (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için TACA İnşaat’ı tercih etti.

Starbucks'tan 12 bin yeni mağaza!

Starbucks'ın Operasyon Müdürü Kevin Johnson, şirketin New York'ta düzenlediği "Yatırımcı Günü"nde geleceğe yönelik planlarını açıkladı. Starbucks 5 yıl içinde dünya genelinde 12 bin yeni mağaza açmayı planlıyor.

Starbucks 12 bin yeni mağaza açacak!

Starbucks'ın Operasyon Müdürü Kevin Johnson, şirketin New York'ta düzenlediği "Yatırımcı Günü"nde geleceğe yönelik planlarını açıkladı.

Orta ve Batı Afrika ülkelerine yatırım çağrısı!

Kanada, Kamerun ve Batı Afrika Ticaret Odası Başkanı Yasin Erdem, Batı Afrika'da müteahhitlik, enerji, iletişim, sağlık ve eğitim gibi çok sayıda sektörde yatırım imkanı bulunduğunu ifade ederek, "İş adamlarımızı Batı Afrika'ya yatırıma davet ediyorum. dedi.

Rönesans Holding, IFC ile Afrika pazarına yöneldi!

Dünyanın önde gelen müteahhitlik gruplarından Rönesans Holding, hisse ortağı IFC’nin desteği ile Afrika pazarına yöneldi. Grup, yeni ortaklığın ardından Ruanda’da bir otoyol projesine hazırlanıyor.

Starbucks, Türkiye'de açtığı ilk mağazasını kapattı!

Türkiye'ye 2003 yılında giren Starbucks açtığı ilk mağazasını kapattı. Bağdat Caddesi Erenköy'deki mağazanın altyapı sorunlarından dolayı kapandığı belirtildi.

Güney Afrika'daki Osmanlı Kriket Kulübü binası açıldı!

Güney Afrika'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) tadilatı yapılan Osmanlı Kriket Kulübünün hizmet binası açıldı.

Aksa Enerji, Afrika’nın enerji ihtiyacına çözüm getiriyor!

Afrika-Türkiye Ekonomi ve İş Forumu’nda görüşmelerini hem bakan hem de şirket düzeyinde sürdüren Aksa Enerji, Afrika ülkelerindeki enerji ihtiyacına yatırımlarıyla çözüm getirmeyi hedefliyor.

afrika Starbucks Haberi

afrika Starbucks

Rosebank alışveriş merkezinde açılan Starbucks'tan kahve almak isteyen Güney Afrikalılar gece yarısından itibaren şubenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.


Reuters'ın haberine göre menüde, aromalı kahve çeşitlerinin yanı sıra yerel kırmızı çalı çayı da bulunuyor.


Starbucks ülkedeki şube sayısını iki yıl içinde 15'e çıkarmayı hedefliyor.


Güney Afrika'nın Taste Holdings adlı şirketin ruhsatını aldığı Starbucks, ülkede son dönemde açılan Amerikan markalarının sonuncusu oldu.


Geçen yıl ilk şubesini açan ABD'in ünlü tatlı çörek (doughnut) markası Krispy Kreme'in önünde de uzun kuyruklar oluşmuştu.


Güney Afrika'da Burger King ruhsatına sahip olan Grand Parade Investments adlı şirket, Haziran ayı sonuna kadar tatlı çörek markası Dunkin' Donuts'ın da ülkeye açılacağını...