04 / 05 / 2024

afyon Kentsel arkeolojik sit alanı

afyon Kentsel arkeolojik sit alanı

Tarih öncesi devirlerde yaşayan medeniyetlerin sosyo-ekonomik, mimari, kültürel ve benzeri özellikleri hakkında bilgi veren alanlara sit alanları deniyor. Peki, Kentsel arkeolojik sit alanı nedir?

Küçükçekmece'ye yeni kentsel dönüşüm planı!

Küçükçekmece'deki Fatih Mahallesi'nin yeni kentsel dönüşüm planları düzenlendi. 3. derece arkeolojik sit alanı olan ve riskli alan ilan edilen mahallede daha önce iptal edilmiş plandaki inşaat alanı azaltıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Afyon'daki kentsel dönüşüme eleştiri!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Afyon'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirdi. 

Fatih Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıda!

Fatih ilçesi(Tarihi yarımada) 1.Derece Arkeolojik, Kentsel Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıya çıktı..

Manisa'daki sit alanlarına ilişkin 3 soru mecliste!

Manisa'daki kentsel, arkeolojik, tarihsel, kültürel ve doğal sit alanları hakkında 2002-2017 yılları arasında yapılan işlemler TBMM'de konu oldu..

Silivri kentsel sit alanı imar planı askıda!

Silivri Merkez Kentsel Sit Alanı ve Selimbria Antik Kenti Nekropolü III. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Konya Alaaddin Tepesi arkeolojik park olacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaeddin Tepesi’nde yürütülen II. Kılıçarslan Köşkü arkeolojik Kazı Alanı ve Kentsel Tasarım projesi kapsamında, köşkü koruyan beton şemsiye yıkılma tehlikesi olduğu için kaldırılıyor.

Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

11 mahalleyi içine alabilecek şekilde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm projesi uygulama çalışmalarında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde, arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Tekirdağ Gaziköy Mahallesi kentsel SİT alanı olarak kabul edildi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi “Miras Atölyesi 2 Projesi” kapsamında bulunan Gaziköy Mahallesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından arkeolojik SİT'ten sonra kentsel SİT alanı olarak da kabul edildi.

Erzurum'da kentsel SİT alanı imar planı çalışmaları tamamlandı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Yakutiye ilçesinde yer alan Kentsel SİT, 3. Derece Arkeolojik SİT ve Etkileme Geçiş Alanı’nı kapsayan Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmasını tamamladı

Afyon Bolvadin'deki 2. kentsel dönüşüm projesi başladı!

Bolvadin Belediyesinin büyük önem verdiği ve ilk örneğini geçen yıl gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm’de 2. projenin uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Küçükçekmece 3. derece arkeolojik sit alanının planları ilkelere uygun değil mi?

Küçükçekmece Gölü kıyısındaki arkeolojik sit alanının güneybatısında Mimar Sinan Köprüsü bağlantı yolu bulunuyor. Bilirkişi raporunda, imar planıyla ilgili kentsel doku ile bütünlük arz edecek stratejinin belirlenmediği vurgulandı.

Afyon'da kentsel dönüşüm planlama aşamasında!

Belediye Başkan Yardımcısı Afyer Örten, şehrin iki bölgesinde yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmasının planlama aşamasında olduğunu söyledi. Örten, planlamanın en kısa sürede tamamlanması için cansiperane çalışıldığını vurguladı.

Afyon Çay'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Çay ilçe merkezindeki hasarlı, görüntü kirliliği yapan ve çökme tehlikesi olan eski tarihi değeri olmayan yapıların kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılmasına başlandı.

afyon Kentsel arkeolojik sit alanı Haberi

afyon Kentsel arkeolojik sit alanı

Kentsel arkeolojik sit alanı nedir?

Tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara sit alanları deniyor. Bu alanlarda yapılanmaya izin verilmiyor. Sit alanları koruma altında olıyor.


Arkeolojik sit alanı insanlığın varoluşundan günümüze kadar ulaşan eski uygarlıkların yer altında, yer üstünde ve su altındaki ürünlerini, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan her türlü kültür varlığının yer aldığı yerleşmeler ve alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 


Kentsel ve yöresel nitelikleri, mimari ve sanat tarihi açısından gösterdikleri fiziksel özellikleri ve bu özellikleri ile oluşan çevrenin dönemin sosyo ekonomik, sosyo kültürel yapılanmasına, yaşam biçimini yansıtarak bir arada bulunduran ve bu açılardan doku bütünlüğü gösteren alanlar kentsel arkeolojik sita alanları olarak ifade ediliyor. Peki, Kentsel arkeolojik sit alanı nedir?


Kentsel arkeolojik sit alanı!

Kentsel Arkeolojik Sitler:  Arkeolojik sitlerle, 2863...