28 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Afyon'daki kentsel dönüşüme eleştiri!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Afyon'daki kentsel dönüşüme eleştiri!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Afyon'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirdi. 



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu Afyon'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştirilerde bulundu. 

Kemal Kılıçdaroğlu ndan Afyon daki kentsel dönüşüme eleştiri!

Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüme yönelik şuları söyledi: 

"Afyonda bir kentsel dönüşüm kararı alınıyor. Milletvekili arkadaşımız burayı izliyor. 5 Şubat 2021 tarihinde ihale yapılacak erteleniyor Mart ayına. Arsalarda değer takdiri yapılıyor. Metrekaresi 400 TL ile bin 750 TL arasında burada oturan insanlar günlük yaşayan insanlar. Bunlara kimse sahip çıkmaz düşüncesiyle çok düşük fiyatlara. Milletvekilimiz araştırdı. Mezarlıkta metrekaresi daha pahalı. Bunlarda vicdan da yok. Toplantı yapılıyor bu insanlar isyan ediyor. 'Haksızlığa uğradık' diyorlar. Vatandaşın hakkını tek başına savunacaksın yiğit bir insan olarak. Biz de senin arkanda olacağız" 

"Erdoğan ağzını açıyor aynı şeyler, bakanlar ağzını açıyor aynı şeyler"

Kılıçdaroğlu, 19 yılın sonunda hangi sorunun çözüldüğü sorusunun önemli olduğunu belirterek, "Kendi sorunlarını çözdüler. Paraları azdı, dolar milyarderi oldular; yandaşları beslemeleri gerekiyordu, çeteler oluşturdular, dolar bazında ihaleler verdiler. Vatandaşa dönüp, 'Biz yerliyiz, milliyiz' efsanesini yaratmaya çalıştılar. Doların önünde secde eden adamlar, dolarla devleti yöneten adamlar yerli ve milli olur mu? Akıl tutulması var. Her şeyi ithal edeceksin, 'Biz yerli ve milliyiz' diyeceksin. Hadi canım sende. Vatandaşın hiçbir sorununu çözmüş değiller." diye konuştu.

21. yüzyılın Türkiye'sinde 3 milyondan fazla çocuğun internete giremediğini, üçüncü dünya ülkelerinin Türkiye'den daha iyi durumda olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, İstanbul'da dahi birleştirilmiş sınıfların bulunduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, derslik sayılarının yetersiz olduğunu, "Arsa gösterin, okul yapalım" çağrılarına sırtların dönüldüğünü savunarak,  "Bunu bile yapmadılar; kibir yüzünden. Allah'ın izniyle bu firavunları göndermek bizim boynumuzun borcudur." ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan apartman görevlilerine çağrı!


Geri Dön