28 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kapanan iş yerleriyle ilgili kira önerisi!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kapanan iş yerleriyle ilgili kira önerisi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, esnaftan kira alınmaması gerektiğini belirti. Kılıçdaroğlu, "İş yeri kapananların kiralarının kamu tarafından, Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından ödenmesini istedim" dedi...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen esnafın yaşadığı problemleri video konferans yöntemiyle dinledi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu, esnafın kira sorunlarına ilişkin de konuştu. 

Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları kaydetti:

-Hükümetle ilgili de sorunlarımız var, yerel yönetimlerle ilgili sorunlarımız var gayet doğaldır. Çünkü hem yerel yönetimlere bir şekliyle hesap veriyorsunuz hem hükümete hesap veriyorsunuz.

-Yerel yönetimler de sizin var olan sorunlarınızın bir kısmını çözmek zorunda, hükümet de var olan sorunlarınızın bir kısmını çözmek zorunda. Kamuoyuna ilk yaptığımız açıklamada, iş yeri kapananların kiralarının kamu tarafından, Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından ödenmesini istedim.

-Çünkü o kiracı, gelir elde etmiyor, gelir elde etmeyen bir esnaf üstelik günübirlik yaşıyor, nasıl kira ödeyecek? Hadi bir ay olsa ödesin, iki ay oldu, üç ay oldu nasıl ödeyecek peki bu?

-Gelir elde etmeden bir birikimi olmaz zaten esnafın. Esnafın öyle olağanüstü birikimi olsa sanayici olur, işini büyütür. Yok, zaten günlük yaşıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet iş yeri kapanan esnafın kirasını karşılamalı! 


Geri Dön