28 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan esnafın kira ödemelerine ilişkin açıklama!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan esnafın kira ödemelerine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs döneminde esnafın zor zamanlar geçirdiğini ifade etti. Kapanan dükkanlar dolayısıyla kira ödemelerinde güçlükler yaşandığını belirtti...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu bir televizyon programında gündemle ilgili konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; koranavirüs salgını sürecinde esnafın zor günler geçirdiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Kahveciler Derneği Başkanı'nın kendisine anlattı bir olayı şöyle açıkladı: 

"Kahveye müşteri az gelince, kahvehane sahibi Ankara'da iki kişiyi işten çıkarmak istemiş. Bu kişiler yalvarmışlar, yakarmışlar, 'Bize verdiğin ücretin daha azını ver, biz çalışmaya razıyız.' Kahveci çalıştırmak zorunda kalmış, o da vicdan sahibi. Sonra Kovid'le dükkan tamamen kapandı. Kira ödeyecek, nasıl ödeyecek kirayı? Sosyal devlet, fakirden fukaradan yana olan devlet demektir. Sosyal devlet, zor günde vatandaşın yanında olan devlet demektir. Sosyal devlet, vatandaşa yardım paketi verip, öbür taraftan dolarla ihale alanlara 3 milyar, 5 milyar lira parayı zamanında ödeyen devlet değildir. Sosyal devlet, çocuğun yatağa aç girmediği devlettir. Sosyal devlet, devletin bütün kaynaklarını 5 tane müteahhite teslim eden devlet demek değildir. "

Döviz işlemleri ve altın alım satım vergilerinde değişiklik yapılmasıyla ilgili sorulan soru üzerine, Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Devletin gelirleri var. Bu bazen vergi, bazen kira geliridir, bazen de devlet borçlanır. Devlet bunu bütçede gösterir. Bu paranın nereye harcandığı nerede belirlenir? Yatırım programları yapar ve ona göre de yaparlar. Kendi öncelikleri vardır, halkın önceliği vardır."

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kapanan iş yerleriyle ilgili kira önerisi!


Geri Dön