27 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan stopaj vergisi açıklaması!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan stopaj vergisi açıklaması!

Devletin dükkanını kapatan esnafa destek sağlaması gerektiğini dile getirdiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu esnafın kiralarının devlet tarafından karşılanmadığını, aslında gayrimenkul sahibinin sorumluluğunda olan stopaj vergisinin kaldırılmadığını söyledi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sorunların demokrasi içinde çözüleceğini, demokrasinin kendileri için vazgeçilmez olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

- "Esnaf, devletin orta direği"

Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın, devletin orta direği olduğunu dile getirerek, esnafın aynı zamanda Ahi Evran geleneğinden geldiğini ve Ahilik Ocağı'nı yaşattığını dile getirdi.

Hükümetin pandemi başladığında esnafın dükkanlarını kapatmasını istediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu süreçte 700 bine yakın dükkanın kapatıldığını dile getirdi.

O dönemde düzenlediği basın toplantısında bu kararın doğru olduğunu ancak sosyal devletin dükkanını kapatan esnafa destek sağlaması gerektiğini dile getirdiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Kişinin yaşamını korurken, yaşamını sürdürebilecek mali imkanları ona sağlamak zorundasın. Yoksa sosyal devlet olmaz." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "önerilerinin yerine getirilmediğini; esnafa yönelik bir sicil affının çıkarılmadığını, kiralarının devlet tarafından karşılanmadığını, aslında gayrimenkul sahibinin sorumluluğunda olan stopaj vergisinin kaldırılmadığını, bankalara yönelik borçlarının ertelenmediğini, elektrik, su ve doğal gaz faturalarının ödenmesine devletin destek vermediğini" şeklinde konuştu.

 

İş yeri kiracılarına stopaj ve KDV indirimi!


Geri Dön