28 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kira stopajı eleştirisi!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kira stopajı eleştirisi!

Bolu Belediyesi Kültür Merkezi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kira stopajı geliyor esnafın sırtında kalıyor. Kaldırın dedim, düşürdüler." ifadelerini kullandı. 



Bolu Belediyesi Kültür Merkezi'nde kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gerçekleştirdiği konuşmada, kamu özel işbirliği projelerine garanti kapsamında yapılan ödemelerle ilgili konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu ndan kira stopajı eleştirisi!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların herşeyi satması nedeniyle esnafın ayakta durmakta zorlandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Anayasa'nın 173. Maddesi'nin gereğini hükümet yerine getirmiyor. 3 ay süreyle sana 1000 lira vereceğim. O da kavga dövüş. Ya 1000 lira ne olacak. Elektrik masrafı mı karşılamıyor. Kira stopajı geliyor esnafın sırtında kalıyor. Kaldırın dedim, düşürdüler." ifadelerini kullandı. 

Kemal Kılıçdaroğlu ndan kira stopajı eleştirisi!

Kılıçdaroğlu, gayrimenkul sermaye iradı ve asgari ücretten alınan verginin esnafın sırtında kaldığını söyleyerek, şunları dile getirdi: 

"Sanki Türkiye'de bütün topraklar ekiliyor, sanki Türkiye'de ekilecek bir karış yer kalmadı Sudan'da ve Nijerya'da binlerce dönüm arazi kiralandı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından, oralarda ekim yapılıyor." diyen Kılıçdaroğlu, "Niçin? Orada pamuk üretmek daha ucuzmuş. 'Orada üretilen pamuk Türkiye'ye gelecek, biz Türkiye'deki çiftçiyle rekabet edeceğiz. Ben daha ucuza yapacağım.' Allah aşkına bunun akılla, mantıkla bir ilgisi var mı ya? Neden sormuyorsunuz ya, Nijerya'da Sudan'da ben niye arazi kiralıyorum? Devletsen burada yap. Belki 50 kişi, 60 kişi, belki 1000 kişi iş bulacak, çalışacak, evine etmek götürecek bu insanlar." ifadelerini kullandı.

Kira stopajı hesaplama örneği 2021!


Geri Dön