21 / 05 / 2024

afyonda elektrik ihtiyacı çöpten karşılanıyor

afyonda elektrik ihtiyacı çöpten karşılanıyor

Düzenli Depolama Tesisi ve Metan Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi sayesinde Afyon’da 7000 hanenin elektrik ihtiyacı çöpten karşılanıyor. Afyon Belediyesi hem atık derdini ortadan kaldırmış oldu hem de kendi ekonomisine de büyük girdi sağladı...

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Kimler elektrik fatura yardımı alabilir? Şartları neler?

Devletin çeşitli alanlarda ihtiyacı olan vatandaşlara özel 40 farklı destek paketinden biri olan elektrik yardımı, gerekli şartları sağlayan tüm vatandaşlara veriliyor. Peki kimler elektrik faturası desteği alabilir? Başvuru koşulları neler? Ayrıntılar haberde…

Danimarka, Kuzey Denizi'nde enerji adası inşa edecek!  Üç milyon konut etkilenecek!

Danimarka Kuzey Denizi'nde enerji ada inşası için düğmeye bastı. İlk etapta üç milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak proje 2033 yılında tamamlanması bekleniyor. 

Türk müteahhitler zor inşaat işleri için bilgiye dayalı çözümler sunabilir!

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Pahl, koronavirüsün ekonomik etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Pahl,” Afrika'daki hızlı kentleşme acil konut, altyapı ve elektrik ihtiyacını gerektiriyor. Bu bağlamda, Türk müteahhitler ve enerji şirke

Çimento sektörü 520 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor!

Antalya’da gerçekleşen 15. Uluslararası TÇMB Teknik Seminer ve Sergisi’nde açılış konuşmasını yapan TÇMB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suat Çalbıyık,''Çimento sektörü 520 bin konutun günlük ihtiyacına karşılık gelen elektriği atık ısıdan elde ediyor'' dedi.

459 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak!

Güriş Holding tarafından 4 rüzgar elektrik santrali hizmete alınacak. 4 santralle yılda ortalama 459 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak.

3 ilde 3 milyon ev için elektrik üretiliyor!

Türkiye'nin toplam rüzgar kurulu gücü, 2016 sonu itibarıyla 6 bin 106 megavata kadar ulaştı. İzmir yaklaşık 1,3 milyon, Balıkesir 1 milyon, Manisa ise 753 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak miktarda elektrik üretiyor.

Türkiye'nin en büyük GES ihalesinin kazanı belli oldu!

Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali projesinin ihalesi gerçekleşti. Kalyon- Hanwha Grubu, ihaleyi kazandı. Projeyle 600 bin evin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Afyon Dinar RES, 235 bin konutun elektriğini karşılayacak!

Türkiye'nin ikinci büyük rüzgar enerjisi santrali Dinar RES tamamlandı. Afyon'da hayata geçirilen Dinar RES, yılda 564 milyon kilovatsaat elektrik üretilerek, 235 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Katı Atık Yönetim Sistemi 400 bin konuta elektrik veriyor!

Katı Atık Yönetim Sistemi kapsamında 28 tesiste, yılda 1 milyon 386 bin megavatsaat elektrik enerjisi üretiliyor. 400 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılanıyor.

Afrika'nın çehresini dev projeler değiştiriyor!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde inşa edilecek Grand İnga Barajı ile kıtanın elektrik ihtiyacının yüzde 40'ı karşılanacak. Tanzanya'da inşası süren Bagamoyo Limanı Afrika'nın dünyaya açılan ticaret kapılarından biri olacak.

Ilısu Barajı, bölgenin can suyu olacak!

Mardin ve Şırnak'ta bulunan, "dünyanın en uzun krete ve en büyük ön yüzü beton kaplama alanı"na sahip Ilısu Barajı, Türkiye'nin yüzde 5'lik elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Senkron Efeler Biyogaz Santrali 11 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor!

Aydın’ın İncirliova ilçesinde faaliyet gösteren Senkron Efeler Biyogaz Santrali, hayvan dışkısını elektriğe dönüştürüyor. Üretilen elektrikle 11 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

afyonda elektrik ihtiyacı çöpten karşılanıyor Haberi

afyonda elektrik ihtiyacı çöpten karşılanıyor



Afyonkarahisar Belediyesi yürüttüğü çevreci projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Belediye son olarak ilin çöp sorununu önemli ölçüde çözen "Düzenli Depolama Tesisi ve Metan Ga­zından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi"ni faaliyete geçirdi. Faaliyete giren bu te­sislerle Afyon Belediyesi hem atık derdini ortadan kaldırmış oldu hem de kendi ekonomisine de büyük girdi sağladı.Yürütülen bu çalışmalar hakkında der­gimiz Çevre ve Şehir'e konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Çevre Hizmetleri Birlik Başkanı Burhanettin Çoban, çevreye ve çevreci projelere büyük önem verdiklerini söyledi.



Belediye Başkanı Burhanettin Çoban projelerini şu şekilde anlattı; Çevre Hizmetleri Birliği 03.04.2006 tarihinde faaliyetlerinVe başlamış olup, Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nin, Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesisi'nin, yedi ayrı ilçede planlanan Katı Atık Transfer istasyonlarının ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin inşaatları 2009...