28 / 04 / 2024

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.



paraanaliz.com'un haberine göre, 22 Haziran Dünya Yenilenebilir Enerji Günü çerçevesinde değerlendirmelerde bulunan Üçay Grup Enerji Direktörü İlgin Eray, güneş enerjisi yatırımlarının iklim dostu sürdürülebilir bir ekonomi konusunda sağladığı avantajlara, dünyada ivme kazanan güneş enerjisi yatırımlarına ve Türkiye’deki güneş enerjisi potansiyeline vurgu yaptı.

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Eray, konuya ilişkin olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“Küresel ısınmayı 1,5 °C ile sınırlı tutmak ve eneri kriziyle mücadele etmek amacıyla yenilenebilir enerji büyük önem taşıyor. Özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının en bol, en hızlı, en ucuz ve en çevreci olanı güneş, bu kapsamda hayati rol oynuyor. Ülkelerin fosil yakıtlara olan bağımlılığı da dünyada her geçen gün artan güneş enerjisi yatırımlarıyla beraber düşüyor.

Peki, İlgin Eray, konuya ilişkin başka neler söyledi? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön